Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók!

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével. A közelgő adó-visszatérítésre hivatkozva, elektronikus levélben, SMS-ben vagy akár telefonhívással is próbálnak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési vagy bankkártyaadatokat. Tudni kell, hogy a NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat!

A közelgő adóbevallás ismét kaput nyit a csalók számára és próbálnak adatokat kicsalni gyanútlan áldozataiktól. Naponta több bejelentés is érkezik a NAV-hoz, hogy email-ben, SMS-ben vagy telefonon keresték fel az egyént, hogy ügyfélkapus hozzáférését vagy bankkártyaadatát adja meg a hivatalnak.

– A NAV informatikai fejlesztései révén már egyre szélesebb azon kör, amely ügyfelekkel a NAV elektronikusan kommunikál. Ezt próbálják az adathalászok kihasználni és megpróbálnak bizalmas adatokat, információkat megszerezni. a NAV nevében küldenek SMS-eket és elektronikus leveleket, amelyben olyan nyelvi fordulatokat használnak, amelyek nem megszokottak a hivatali nyelvezetre – figyelmeztetett Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Mint ahogyan a képek is mutatják, tegező megszólítást, helyesírási hibákat és hamis webcímet használnak, mely árulkodó jele lehet annak, hogy adathalászok próbálják megszerezni személyes adatainkat.

– A csaló email és SMS értesítések általában egy linket is tartalmaznak, amelyre ha a gyanútlan ügyfél rákattint, ez elvezeti őt egy felugró űrlaphoz vagy honlaphoz. Az űrlapon az adathalászok általában ügyfélkapus bejelentkezési adatok megadását kérik, vagy a bankkártyánk hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód megadását kérik. Kiemeljük, ha valaki megadja bankkártya adatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le bankszámlájáról – nyomatékosította a szóvivő.

A NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat – jelentette ki a Paskujné Pifkó Mónika. A NAV értesítési gyakorlata merőben eltér a megtévesztő módszertől, ugyanis ügyfélkapun keresztül, postán vagy adószámla-kivonaton értesíti ügyfeleit. Azt kéri, hogy az ügyfélkapus adatokat mindenki a NAV hivatalos holnapján használja a www.nav.gov.hu vagy www.magyarorszag.hu weboldalakon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:14
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
09:16
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Rákász Gergely orgonál
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság