Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázat, csalók!

Vigyázat, csalók!

Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével. A közelgő adó-visszatérítésre hivatkozva, elektronikus levélben, SMS-ben vagy akár telefonhívással is próbálnak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési vagy bankkártyaadatokat. Tudni kell, hogy a NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat!

A közelgő adóbevallás ismét kaput nyit a csalók számára és próbálnak adatokat kicsalni gyanútlan áldozataiktól. Naponta több bejelentés is érkezik a NAV-hoz, hogy email-ben, SMS-ben vagy telefonon keresték fel az egyént, hogy ügyfélkapus hozzáférését vagy bankkártyaadatát adja meg a hivatalnak.

– A NAV informatikai fejlesztései révén már egyre szélesebb azon kör, amely ügyfelekkel a NAV elektronikusan kommunikál. Ezt próbálják az adathalászok kihasználni és megpróbálnak bizalmas adatokat, információkat megszerezni. a NAV nevében küldenek SMS-eket és elektronikus leveleket, amelyben olyan nyelvi fordulatokat használnak, amelyek nem megszokottak a hivatali nyelvezetre – figyelmeztetett Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Mint ahogyan a képek is mutatják, tegező megszólítást, helyesírási hibákat és hamis webcímet használnak, mely árulkodó jele lehet annak, hogy adathalászok próbálják megszerezni személyes adatainkat.

– A csaló email és SMS értesítések általában egy linket is tartalmaznak, amelyre ha a gyanútlan ügyfél rákattint, ez elvezeti őt egy felugró űrlaphoz vagy honlaphoz. Az űrlapon az adathalászok általában ügyfélkapus bejelentkezési adatok megadását kérik, vagy a bankkártyánk hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód megadását kérik. Kiemeljük, ha valaki megadja bankkártya adatait, számolnia kell azzal, hogy illetéktelenek pénzt emelhetnek le bankszámlájáról – nyomatékosította a szóvivő.

A NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat – jelentette ki a Paskujné Pifkó Mónika. A NAV értesítési gyakorlata merőben eltér a megtévesztő módszertől, ugyanis ügyfélkapun keresztül, postán vagy adószámla-kivonaton értesíti ügyfeleit. Azt kéri, hogy az ügyfélkapus adatokat mindenki a NAV hivatalos holnapján használja a www.nav.gov.hu vagy www.magyarorszag.hu weboldalakon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság