Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a Borok Háza

Megújul a Borok Háza

Hamarosan megújul a Mátrai Borok Háza Gyöngyös belvárosában. A Mátrai Hegyközségi Tanács tervei szerint, ismét lesz borszaküzlet az épületben, de borbár, bortrezor létre hozása is szerepel a tervek között, továbbá borászati bemutatókkal, borkóstolókkal, borkurzusokkal várják majd a borszeretőket. Szeretnék, ha már tavasszal fogadhatnák a vendégeket.

Kell, hogy legyen egy hely Gyöngyösön, a Mátrai Borvidék fővárosában, ahol be lehet mutatni a mátrai borokat az itt élőknek és az ide érkező turistáknak – hangzott el a felújítás előtt álló épületben, ahol a megújulásról tartottak tájékoztatót Hiesz György polgármester és Kovács Zita a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke. 20 évvel ezelőtt ezzel a céllal hozták létre a Mátrai Borok Házát, és ez a cél továbbra sem változott, ezért életet szeretnének vinni ebbe az épületbe boros rendezvényekkel, borkurzusokkal, a borászok és a mátrai borok bemutatásával, és népszerűsítésével. Először üzemeltetési pályázatot írtak ki, aztán mégis úgy döntöttek, hogy külső üzemeltető helyett, a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. üzemelteti tovább a Mátrai Borok Házát – mondta a hegyközség elnöke.

Az épület az önkormányzat tulajdona, és támogatja ezt a célt, így jelképes összegért adja bérbe az épületet, a képviselő-testület februári ülésén meghosszabbította azt az üzemeltetési szerződést, ami 20 évvel ezelőtt született az önkormányzat és a Mátrai Hegyközség között.

A tervek szerint legalább 6 millió forintra lenne szükség a felújításhoz – tudtuk meg az elnöktől, és szívesen fogadnak minden segítséget. A pince felújításához, a bortrezor kialakításához már érkezett is felajánlás – tette hozzá. A borok háza előtt egy közösségi tér létre hozását tervezik, melyet pályázati forrásból szeretnének fedezni.

A borszaküzlet rendszeres nyitvatartással várja majd a vevőket, turistákat, a tervek között szerepel, hogy a Mátrai Hegyközségi Tanács is beköltözik az épületbe, az üzemeltetők remélik, hogy tavasszal már a megújult Borok Házában fogadják a borszeretőket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:59
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
15:01
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zeneiskolások előadása - Szendrei Dávid - Kiss Norisz - Liszt: II. magyar rapszódia
19:04
Reklám
19:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság