Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújul a Borok Háza

Megújul a Borok Háza

Hamarosan megújul a Mátrai Borok Háza Gyöngyös belvárosában. A Mátrai Hegyközségi Tanács tervei szerint, ismét lesz borszaküzlet az épületben, de borbár, bortrezor létre hozása is szerepel a tervek között, továbbá borászati bemutatókkal, borkóstolókkal, borkurzusokkal várják majd a borszeretőket. Szeretnék, ha már tavasszal fogadhatnák a vendégeket.

Kell, hogy legyen egy hely Gyöngyösön, a Mátrai Borvidék fővárosában, ahol be lehet mutatni a mátrai borokat az itt élőknek és az ide érkező turistáknak – hangzott el a felújítás előtt álló épületben, ahol a megújulásról tartottak tájékoztatót Hiesz György polgármester és Kovács Zita a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke. 20 évvel ezelőtt ezzel a céllal hozták létre a Mátrai Borok Házát, és ez a cél továbbra sem változott, ezért életet szeretnének vinni ebbe az épületbe boros rendezvényekkel, borkurzusokkal, a borászok és a mátrai borok bemutatásával, és népszerűsítésével. Először üzemeltetési pályázatot írtak ki, aztán mégis úgy döntöttek, hogy külső üzemeltető helyett, a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. üzemelteti tovább a Mátrai Borok Házát – mondta a hegyközség elnöke.

Az épület az önkormányzat tulajdona, és támogatja ezt a célt, így jelképes összegért adja bérbe az épületet, a képviselő-testület februári ülésén meghosszabbította azt az üzemeltetési szerződést, ami 20 évvel ezelőtt született az önkormányzat és a Mátrai Hegyközség között.

A tervek szerint legalább 6 millió forintra lenne szükség a felújításhoz – tudtuk meg az elnöktől, és szívesen fogadnak minden segítséget. A pince felújításához, a bortrezor kialakításához már érkezett is felajánlás – tette hozzá. A borok háza előtt egy közösségi tér létre hozását tervezik, melyet pályázati forrásból szeretnének fedezni.

A borszaküzlet rendszeres nyitvatartással várja majd a vevőket, turistákat, a tervek között szerepel, hogy a Mátrai Hegyközségi Tanács is beköltözik az épületbe, az üzemeltetők remélik, hogy tavasszal már a megújult Borok Házában fogadják a borszeretőket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Tarjánka völgyi szurdok - kisfilm
10:07
Reklám
10:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:04
Reklám
19:07
Nemzeti Színkottás Zenekar és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Cantare városi vegyeskar adventi koncertje
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság