Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Milliós visszafizetés

Milliós visszafizetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta soron következő ülését a Gyöngyös Körzete Kistérségi Többcélú Társulás. Elfogadták a 2018-as zárszámadást, a belső ellenőrzés jelentését, jóváhagytak egy 300 ezer forint értékű szociális munka pályázat beadását és beszámolót tartottak a Társulás szociális feladatainak tavalyi ellátásáról is.

Több mint 10 millió forint normatívát kell visszafizetnie a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásnak az elszámoltató szerint. A költségvetési törvényt a társulás betartotta, így a tartozást nem látják indokoltnak. Ez volt a mai társulás ülés első nyílt napirendi pontja.

– Van egy vita köztünk és a kincstár, aki elszámoltat minket, van egy költségvetési törvény, a törvényben máshogy rendelkezik a különböző normatívák átcsoportosítási lehetőségéről, a kincstár ezt máshogy értelmezi, most kértünk egy állásfoglalást a Pénzügyminisztérium illetékes vezetőjétől, ez még egy vitatott tétel – magyarázta Hiesz György polgármester, a társulás elnöke.

A társulás résztvevői jóváhagyták az utcai szociális munka pályázat beadását. Ebben tárgyi eszközökre és a hajléktalanok étkeztetésére pályáznak 300 ezer forint értékben. Ugyancsak ma ülésezett az orvosi mikrotérségi társulás is.

– Szeretnénk, hogy ha a 13 település által alapított nonprofit kft. venné át az üzemeltetést, jó irányba haladunk, remélem, hogy az eddig működtető céggel korrekten meg tudunk állapodni, és július elsejétől ez a társulás venné át a 24 órás gyöngyösi és a 16 órás vidéki ügyeletet – részletezte Hiesz György.

A társuláshoz már több település is jelezte csatlakozási szándékát. Ma tartotta soron következő ülését a hulladék rekultivációt végző társulás is. Hiesz György hozzátette: a legutóbb kötött uniós pályázat lejárt, és bár a hatósági ellenőrzésen mindent rendben találtak, a társulás idéntől valószínűleg meg fog szűnni. Gyöngyösnek és Abasárnak azonban további fenntartási kötelezettségei vannak a rekultiváció terén. A Nyugat-Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás is ülésezett, beszámoltak arról, hogy a vállalkozásoknak anyagi és a munkaerő problémái vannak, így ezen a téren is szükség lesz változtatásokra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság