Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kihívás napja

Kihívás napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jászárokszállás idén már 7. alkalommal vett részt a Kihívás Napján. Magyarországon 1991 óta tartják meg ezt a programot, amely a világ egyik legnagyobb lakossági sporteseménye. A szervezők legalább negyedórányi aktív testmozgásra bíztattak mindenkit a 21 óráig tartó programokon abban a reményben, hogy a sportolás élménye kihat az év többi napjára is. A település idén dobogós helyezést ért el kategóriájában, így Jászárokszállás a 3. legsportosabb város lett.

Közösen táncolnak a gimnázium tormatermében a gyerekek és a felnőttek, ugyanis Jászárokszállás ismét csatlakozott a Kihívás Napjához. Ezen a napon a résztvevőknek legalább negyedórányi mozgást kellett végrehajtaniuk. A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy az minden korosztálynak megfeleljen.

– Azért is örülök ennek a kihívás napjának, mert a mai napon tényleg korosztálytól függetlenül mindenki részt vesz bölcsődésektől kezdve az apartmanház lakóiig együtt járták a várost vagy pedig a termekben mozogtak. Azt gondolom, hogy ez egy jó irány, hogy nem csak egy életkort célzunk meg, hanem azt mondhatjuk, hogy az életen át tartó sportolás mindenki a maga korosztályának megfelelően sportoljon aktívabban vagy kevésbé aktívan – fogalmazott Kis-Simonné Goda Éva főszervező.

Az időjárás is kihívást okozott, de helytálltak a sportolni és táncolni vágyók és az esőben is folytatták a programot.

– Nem a díjra megy ez az egész, hanem arra, hogy jól érezzük magunkat, megismerjük egymást, megismerjük azokat a részeit a városnak, amit gyalog lehet csak megismerni és ehhez, hogy partner a lakosság ez nagyon nagy dolog – vélekedett Gergely Zoltán polgármester.

Jászárokszállás 7900 fős település, így a 4. kategóriában indult. Idén is dobogósok lettek, 3. helyezést értek el a Kihívás Napján.


Tovább az archívumra