Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Leedőlt egy támfal Farkasmályban

Leedőlt egy támfal Farkasmályban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ledőlt egy támfal a farkasmályi pincesoron. Valószínűleg nem bírta a heves esőzéseket. A napokban több helyen is gondokat okozott térségünkben a rengeteg csapadék. Áradnak a folyók, a Bene-patak kilépett a medréből, a Tarnán most várják a tetőzést.

Így néz ki most a farkasmályi történelmi pincesor. A rengeteg eső miatt leomlott a támfala. A helyszínt biztosították a tűzoltók –személyi sérülés nem történt. És nem csak itt okozott katasztrófát a megszokottnál sokkal több csapadék. Éjjel kilépett medréből a Bene-patak is, több helyen pedig most is védekeznek a szakemberek Heves megyében. Az áradások mellet a villámlás és az erős szél is gondokat okozhat.

– Ha nagy villámlással járó vihar közeleg vagy kap el minket, húzódjunk be valahová. A legjobb egy ház vagy egy üzlet. Ha a gépkocsiban ülünk, az ablakokat zárjuk be a fém részeket ne érintsük meg. Nem ajánlott öreg, magányososan álló fa alatt táborozni, mert a lezuhanó ágak összezúzhatják a sátrunkat, gépjárművet és a villámcsapás esélye is itt a legnagyobb – tanácsolta Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
sajtószóvivője, aki kitért az épületen belüli védekezésre is.

– A leszakadt villamos távvezetékeket megközelíteni életveszélyes és az állatok viselkedése is kiszámíthatatlanná válik, megvadulhatnak, ezért tartsunk távolságot tőlük. Épületen belül pedig vihar elleni óvintézkedések tegyük meg: ajtókat, ablakokat zárjuk be. Készüljünk fel áramszünetre, készítsünk elő elemlámpát és áramtalanítsuk az elektromos berendezéseinket, húzzuk ki azokat a dugaljból – folytatta.

A szélvihar ellen, ha szabad ég alatt tartózkodunk, és nincs időnk behúzódni sehová, úgy tudunk a legjobban védekezni, hogy védjük a szemünket a portól és fejünket a szél sodorta tárgyaktól, ágaktól. A járműveket, gyengeszerkezetű építményeket pedig hagyjuk el, mert bentről nem lehet érzékelni a fenyegető veszélyt.


Tovább az archívumra