Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Állásbörze

Állásbörze

Ismét állásbörzét tartottak a munkavállalók részére Gyöngyösön. Közel 20 cég mutatkozott be és nyújtott állásajánlatot többek között szállítás, vendéglátás, építőipar, élelmiszeripar és betanított munka területén. Továbbá karriertanácsadást is tartottak a megjelenteknek, és segítséget nyújtottak önéletrajz és motivációs levél megírásában.

A Gyöngyösön nyilvántartott álláskeresők száma közel 2000 fő, ami kiegészül további 350 fő közfoglalkoztatottal. A munkaerőhiány kiküszöbölése egyre nagyobb fontossággal bír – ezért új eljárási módszert vezettek be, ami közelebb hozza egymáshoz a munkaerő piac szereplőit a Foglalkoztatási Osztályok közreműködésével–tudtuk meg Kárer Attilától a Gyöngyösi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetőjétől.

Az állásbörzén Gyöngyös körzetében minden állás lehetőségről értesülhettek a jelenlévők. A foglalkoztatási osztály dolgozói szeretnék, hogy minőségileg sokkal sikeresebb közvetítéseket tudjanak végrehajtani az említett új módszer alapján.

– Idén kezdődött meg egy teljesen új munkamódszereknek a bevezetése az állami foglalkoztatási szolgálat egységeinél. Mi elkötelezettek vagyunk abban, hogy ezt a munkaerőhiányos helyzetet, ami azért Heves megye fejlettebb térségeiben megfigyelhetőek, ezzel a módszerrel segítsük, hogy minél több munkavállalót hosszabb időtartamra tudjunk a munkaerőpiacra visszavezetni, hiszen nagyon jó tendencia látható. Heves megyében 3 éve nő a foglalkoztatás, csökken a regisztrált álláskeresők száma – sorolta Fenyves Péter.

A kiállító cégek egyike volt a Kühne + Nagel, akik jelenleg anyagmozgató, targoncavezető, illetve raktári adminisztrátor pozícióba kerestek munkavállalókat.

A Forrás Áruház Kft. közel 1000 főt foglalkoztat már 30 éve. Az áruház vezetője úgy véli, hogy cégük vonzó mind felnőtt mind fiatal munkavállalók számára.

Az állásbörze lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy új állást találjon. A jelenlevők örülnek, hogy több munkaterület közül tudnak választani.

Az állásbörzén túl képzésekkel, karriertervezéssel és önmegvalósítási tervvel segítették a leendő munkavállalókat, hogy ezzel is támogassák őket az elhelyezkedésben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság