Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Betyár pályázat

Betyár pályázat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyös-Mátra TDM pályázatot hirdetett, hogy megtalálják a legjobb betyár történetét, éppen ezért betyáros verset, mesét és képzőművészeti alkotásokat vártak a jelentkezőktől. A pályaművek közül a 3 legjobbat június 15-én a Betyár ballagáson díjazzák.

„Abasáron élt egy betyár valamikor régen. Nagy Tüzes volt ismert neve az egész környéken.” – így kezdi versét az egyik pályázó. Első alkalommal hirdettek betyár pályázatot a Gyöngyös-Mátra TDM munkatársai vers, mese és képzőművészeti alkotás kategóriában.

– Verseket, meséket majd szeretnénk közzétenni facebook oldalunkon, weboldalunkon, mert tényleg nagyon aranyos történetek születtek. Hogy mese vagy valóság azt majd mindenki döntse el maga – fogalmazott Szőke Szilvia, a Gyöngyös-Mátra TDM idegenforgalmi referense.

Szőke Szilvia a Gyöngyös-Mátra TDM idegenforgalmi referense a tapasztalatok alapján elmondta: hogy jövőre is terveznek ilyen pályázatot, de korábbi időponttal és pedagógusok bevonásával, ugyanis valószínűleg a tanév végével járó események, teendők miatt nem volt annyi érdeklődő a fiatalok körében.

– Alapvetően azt látjuk, hogy felnőttek fantáziáját mozgatta meg elsősorban a betyárvilág. Tőlük kaptunk mind alkotást mind verset, mesét. 7 pályázatot küldtek be hozzánk, és ahogy említettem főleg a felnőtt kategória, tehát ezen még jövőre dolgoznunk kell, hogy fiatalokat hogyan tudnánk jobban bevonni és hogyan tudnánk megmozgatni, hogy egy picit ebbe a betyárvilágba ők is bele tudják ásni magukat – magyarázta.

A 3 legjobb alkotást június 15-én Sástón, a Betyár ballagáson díjazzák.


Tovább az archívumra