Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb drogprevenciós programok

Újabb drogprevenciós programok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közösségi tér létrehozása a harmadosztályban és egy krízisvonal működtetése. Folyamatosan zajlanak annak a 75 millió forintos pályázatnak a munkálatai, amelynek elsődleges célja a drogprevenció. A szakemberek nem az eltiltásra összpontosítanak, hanem olyan szórakozási, sport és művészeti tevékenységeket szerveznek a leginkább veszélyeztetett korcsoportoknak, amely összpontosítást igényel, hogy a fiatalok ne a függőségekben keressenek kiutat.

Egy felújításra váró zöld és lila pöttyös konténer áll egyelőre a sportcsarnok területén. Nem is gondolnánk, hogy hamarosan fiatalok és felnőttek új lehetőségeit rejti ez a kis helység. A város adományként kapta egy civil szervezettől, és igen fontos szerepe lesz. Béres Tibor szociológus azt mondja: ez a konténer a harmadosztályon, az Erdélyi téren fog működni, ahol közösségi programok, foglalkozások helyszíne lesz.

– Azért nagyon fontos helyszíne a prevenciós programunknak, mert egyrészt itt nincsenek közösségi programok, események egyébként sem, ami szervesen összefügg azzal, hogy a szerhasználat, a droghasználat azért elég jellemző módon jelen van ezen a helyszínen, és alá szeretném húzni, hogy nem csak itt van jelen – magyarázta.

A 75 millió forintos drogprevenciós célokat kitűző pályázatnak a munkálatai, programjai januárban indultak.

– Elindultak a szülő csoportok, elindult az agressziókezelői tréning, egész jól állunk, elindult a honlapunk, következő hónap, július elsejétől működtetünk egy krízisvonalat, amit hívhat az, akinek ilyen problémája van, illetve két táborunk is áll szervezés alatt és a nyár folyamán még művészeti foglalkozások is fognak indulni – sorolta Illés Veronika szakmai vezető.

A pályázat keretében szakmabelieknek, szociális munkásoknak, tanároknak, védőnőknek tartott előadást a Kékpont Alapítvány munkatársa, Dávid Ferenc, aki a függőségben szenvedők személyiségéről, kezeléséről beszélt.
A pályázatban megcélzott fiataloknak többek között sportprogramokat is szerveznek azért, hogy új élményekkel ismertessék meg őket.

– Megyünk biciklitúrára, focizni járunk velük, azt nagyon szeretik, szóval megpróbáljuk azokat a lehetőségeket velük használni, amik egyébként más fiatalok számára adottak, de ők valahogy ebből kimaradtak – jegyezte meg Béres Tibor.

A lakosokat arra kérik a pályázat kezelői, hogy aki fel tud ajánlani biciklit, vagy a konténer felújításában tud segíteni, keresse fel őket.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság