Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új gépkocsi

Új gépkocsi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az utcai szociális munkát segítő gépkocsit kapott a Hajléktalanok Gondozóháza. Az Emberi Erőforrások Minisztere által kiírt pályázaton Gyöngyös Önkormányzata sikeresen pályázott és nyert a megvalósításhoz 4 millió Ft támogatást. A gépkocsit ünnepélyes keretek között adták át.

Mától már ezzel az autóval teljesítik az utcai járőrszolgálatot a Hajléktalanok Gondozóházának munkatársai, az utcai szociális munkások. A pályázatból beszerzett gépjármű a feladatellátás hatékonyságát biztosítja, lehetővé teszi az utcán tartózkodó hajléktalan személyek megkeresését, a szolgáltatások elérését. A fedélnélküliek megsegítésére, 2018. november 1-től az év minden napján biztosított Gyöngyösön és a járásban az utcai szociális munka – hangzott el az átadón.

A Gyöngyösi Önkormányzat a sikeres pályázaton 4 millió forintot nyert a gépkocsi megvásárlására.

Az utcai szociális munka naponta 14 és 22 óra között biztosított. A krízisidőszak közeledtével azonban kibővítették a szolgáltatást – tudtuk meg Maka Piroskától.

Így egész nap biztosított az utca szociális munka. Az igazgató azt mondja, különös jelentősége van ennek a gépkocsinak a közelgő krízisidőszakban, melyre a felkészülést már megkezdte az intézmény.


Tovább az archívumra