Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egy hónap Abasár

Egy hónap Abasár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hónap Abasár az Idősek Otthonában. A gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthona és Abasár Önkormányzata együttműködésében egy programsorozat vette kezdetét, hogy behozzák a külvilágot az intézmény falai közé, és így segítsenek emlékezni az itt élőknek, felidézni fiatalkorukat. Így évente más- más települést hívnak vendégül.

Gyöngyös, Gyöngyöstarján és Gyöngyöspata után, megérkezett Abasár is az idősek otthonába és egy hónapon keresztül itt vendégeskedik. A gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában 5 évvel ezelőtt egy új szemléletű idősgondozás vette kezdetét, ennek része a települések bemutatkozása.

Az elkövetkező egy hónap alatt Abasár történetével, a civil szervezetekkel ismerkedhetnek az otthon lakói, de lesz borkóstoló, gasztronómiai bemutató. Most sem érkeztek üres kézzel az abasáriak, kalácsot, szőlőt hoztak a vendégségbe.

Az abasáriak számára nagy lehetőség bemutatkozni Gyöngyösön, a Mátra fővárosában- mondta köszönő beszédében a település polgármestere.

A nyitórendezvényen az Abasári Árvalányhaj Tánccsoport mutatkozott be elsőként, ahol Gyöngyös polgármestere is méltatta a kezdeményezést.

A rendezvényen a vendég település polgármestere, külön köszöntötte az otthon, egykor Abasáron élő lakóit.


Tovább az archívumra