Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Toronyóra Nagyrédén

Toronyóra Nagyrédén

Toronyórával gazdagodott a nagyrédei Szent Imre-templom. Az épületen eddig még nem volt óramű, így az önkormányzat úgy határozott, hogy szükség van erre a fejlesztésre. Az engedélyek beszerzése és a toronybelső átépítése után a tervek idén megvalósultak. A korszerűsítés 3 és fél millió forintba került, melyet az önkormányzat finanszírozott.

Éppen húzzák fel a Nagyrédei Szent Imre templom első toronyóráját, hiszen eddig az épületen még nem volt óramű. Az önkormányzat ezért úgy döntött, korszerűsíti a nagyközségi templomot.

– Nagyrédének nem volt toronyórája eddig és körülbelül három évvel ezelőtt a képviselő-testületünk arra az álláspontra helyezkedett, hogy szükségünk lenne egy toronyórára, hiszen ez mégis úgy lenne méltó egy megszépült templom épületre kell egy toronyóra. Természetesen egyeztetnünk kellett az Egri Főegyházmegyével, plébános úrral és engedélyeket kellett szereznünk ahhoz, hogy ezt a beruházást megvalósíthassuk – idézte fel Siposné Fodor Judit polgármester.

A tervezések közben azonban probléma lépett fel, hiszen a templomtoronyban lévő harangtartó fagerenda nem tette lehetővé az óramű beépítését. Ezért egy új acélszerkezetet kellett kialakítani.

– Ez majdhogynem ellehetetlenítette a projekt megvalósítását, így aztán egy belső acélszerkezetet kellett készíthetnünk, hiszen természetesen nem adtuk ilyen könnyen föl az álmunkat és a gondolatunkat. Mostanra sikerült Bukta András toronyórásmesterrel együttműködve és neki köszönve ezt a gyönyörű órát, amit elkészített, hogy végre a mai nap felkerül az óra a torony minden oldalába – mondta a polgármester az óra beszerelésekor.

A teljes beruházás 3 és fél millió forintba került, a teljes összeget az önkormányzat finanszírozta. A polgármester hozzátette, hamarosan tovább szépül a település, hiszen a nagyrédei bekötőúton 35 kőrisfát fognak elültetni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság