Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Toronyóra Nagyrédén

Toronyóra Nagyrédén

Toronyórával gazdagodott a nagyrédei Szent Imre-templom. Az épületen eddig még nem volt óramű, így az önkormányzat úgy határozott, hogy szükség van erre a fejlesztésre. Az engedélyek beszerzése és a toronybelső átépítése után a tervek idén megvalósultak. A korszerűsítés 3 és fél millió forintba került, melyet az önkormányzat finanszírozott.

Éppen húzzák fel a Nagyrédei Szent Imre templom első toronyóráját, hiszen eddig az épületen még nem volt óramű. Az önkormányzat ezért úgy döntött, korszerűsíti a nagyközségi templomot.

– Nagyrédének nem volt toronyórája eddig és körülbelül három évvel ezelőtt a képviselő-testületünk arra az álláspontra helyezkedett, hogy szükségünk lenne egy toronyórára, hiszen ez mégis úgy lenne méltó egy megszépült templom épületre kell egy toronyóra. Természetesen egyeztetnünk kellett az Egri Főegyházmegyével, plébános úrral és engedélyeket kellett szereznünk ahhoz, hogy ezt a beruházást megvalósíthassuk – idézte fel Siposné Fodor Judit polgármester.

A tervezések közben azonban probléma lépett fel, hiszen a templomtoronyban lévő harangtartó fagerenda nem tette lehetővé az óramű beépítését. Ezért egy új acélszerkezetet kellett kialakítani.

– Ez majdhogynem ellehetetlenítette a projekt megvalósítását, így aztán egy belső acélszerkezetet kellett készíthetnünk, hiszen természetesen nem adtuk ilyen könnyen föl az álmunkat és a gondolatunkat. Mostanra sikerült Bukta András toronyórásmesterrel együttműködve és neki köszönve ezt a gyönyörű órát, amit elkészített, hogy végre a mai nap felkerül az óra a torony minden oldalába – mondta a polgármester az óra beszerelésekor.

A teljes beruházás 3 és fél millió forintba került, a teljes összeget az önkormányzat finanszírozta. A polgármester hozzátette, hamarosan tovább szépül a település, hiszen a nagyrédei bekötőúton 35 kőrisfát fognak elültetni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Tarjánka völgyi szurdok - kisfilm
10:07
Reklám
10:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:04
Reklám
19:07
Nemzeti Színkottás Zenekar és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Cantare városi vegyeskar adventi koncertje
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság