Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Festmények ajándékba

Festmények ajándékba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Festményeket adományoztak a városnak. Idén is megvalósult a gyöngyösi önkormányzat támogatásával Madaras László grafikusművész szervezésében a mátrafüredi művésztábor. Az alkotók által a táborban készített képeket a szervezők idén is az önkormányzat számára ajánlották fel. Az alkotásokat a művésztanár adta át Hiesz Györgynek, a város polgármesterének.

Természeti képek és utcarészletek linómetszet és akvarell technikával. Idén ezt a 9 alkotást ajándékozta a művésztábor alkotócsoportja a gyöngyösi önkormányzatnak, ugyanis a művésztelepet támogatja az önkormányzat, így az alkotók cserébe alkotásaikkal hálálják meg a segítséget.

Az idén nyolcan vettek részt a táborban. Az alkotók különböző technikával alkották a képeket, melyek egyelőre itt a díszteremben kapnak majd helyet a tavaly adományozott képek mellett, ami egy galéria kialakításának alapja is lehet- mondta az átadón a polgármester.

Régi álom volt, hogy ez a művésztábor Gyöngyös finanszírozásában működjön…, ahol kiállításokat, alkotóházat hozhatunk össze.

A Kossuth úti tömbbelsőben található, uniós forrásból felújított hagyományos parasztház méltó helye lehetne ezeknek a festményeknek és annak a babagyűjteménynek, melynek jelenleg a Mátra Honvéd Kaszinó ad helyet – tette hozzá a polgármester.


Tovább az archívumra