Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elővigyázatos a Heves megyei Önkormányzat: egy országos botrány miatt személyesen ellenőriznék, hogyan használ fel egy táboroztatásra szánt többmilliós összeget a megyei cigány önkormányzat

Elővigyázatos a Heves megyei Önkormányzat: egy országos botrány miatt személyesen ellenőriznék, hogyan használ fel egy táboroztatásra szánt többmilliós összeget a megyei cigány önkormányzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezen a nyáron a kisebbségi választások indulói is véglegesedhetnek: hamarosan lejár a jelentkezési határidő.

Rendőrségi ügy lett az országos cigány önkormányzat tavalyi nyaraltatásából, amikor a gyerekek helyett a testület vezetői és rokonai fürödtek a Balatonon a kicsikre szánt állami pénzből. A megyei cigány önkormányzat idei hasonló kérésével kapcsolatosan ezért óvatos a megye kisebbségi bizottsága, melynek Czékmány Krisztina is tagja.

Érdekes, hogy a megyei cigány önkormányzat szerint 46 autóval levinni a 200 gyereket olcsóbb, mint buszokkal. Mivel hárommillió forint közpénz sorsáról van szó a táborozásnál, a pénzügyi bizottság kérte a kisebbségi grémiumtól: utazzanak le, és ellenőrizzék személyesen, a helyszínen a pénz felhasználását.

Más is fontos ezen a nyáron: július 15-éig nyilatkozhat minden polgár arról, hogy cigánynak vallja-e magát, ha ezt megteszi, választható és választópolgárrá is válik az őszi kisebbségi választásnál. A mai testületből várhatóan ketten indulnak újra. Az elnök szerint szigorítani kellett volna az indulási feltételeken.

Az elnök hozzátette: Gyöngyösön olyan képviselőkre lenne szükség a jövőben is, akik nem gazdasági vállalkozásként tekintenek a grémium működésére, hanem a közösséget akarják segíteni.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-07-07 )

Tovább az archívumra