Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tizenkét éve látogatják külföldi és magyar képzőművészek a jászdózsai nemzetközi alkotótábort

Tizenkét éve látogatják külföldi és magyar képzőművészek a jászdózsai nemzetközi alkotótábort

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A településnek is jó cégér a rendezvény, hiszen az elkészült képeken keresztül maradandó módon mutathatják meg adottságaikat akár az egész világnak.

A Dósai Alkotótáborban vendégeskedő művészek képein meglátható sok olyan apróság, ami felett a helyiek figyelme talán elsikkad. Az alkotók minden évben hajnali határjárásokon, esti sétákon ismerik meg a természet közelségét. A dózsaiak vendégszeretetét viszont a nap bármelyik szakában megérezhetik, mondja a főszervező.

Évről évre két hétig tart a meghívásos alapon működő tábor, a Dél-Amerikától a Balkánig ide érkező résztvevők két képet hagynak a szervező alapítványra, ezeket állították ki a záró kiállításon is.

Szobrászok, festők, grafikusok is megtalálhatják itt azt a pillanatot, amely hatással lehet későbbi művészi tevékenységükre. Buhály József is maradandó élményekkel távozik a Dósai Alkotótáborból.

A településnek is jó marketing a rendezvény, hiszen a képeken keresztül maradandó módon mutathatják meg adottságaikat akár az egész világnak.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-07-07 )

Tovább az archívumra