Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lőtéravató

Lőtéravató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a tízmillió forintból megújult VAMAV Lövész Sportklub fedett lőterét. Az új, modern 15 lőállásos pálya az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásból újulhatott meg. A sportklub és a város célja, hogy az új lőtérrel még több fiatallal szerettessék meg a sportágat, hiszen nagy hagyománya van a lövészetnek Gyöngyösön.

Hét év után újra megnyitotta kapuit a VAMAV Lövész Sportklub fedett lőtere, amit 10 millió forintból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásából újítottak fel. Az átadó ünnepségen Sinka László a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára elmondta: az utánpótlás neveléshez megfelelő körülményekre van szükség, amit ez az új létesítmény nyújtani tud, hiszen elsősorban ez a szövetség fő célja itt Gyöngyösön.

– Gyöngyösön és Gyöngyös környékét tekintve nem csak megújult ez a pálya, a 15 lőállással azért rengeteg olyan lehetőséget fog biztosítani a sportlövészethez közelállóknak és reményeink szerint az új utánpótlás sportolóknak, hogy nagyon sokan fognak a klubba belépni és igazán szép és méltó körülmények között tudnak edzeni és versenyezni is. Ez a felújítás utáni állapot ez már azt gondolom, hogy megfelel a Magyar sztenderdnek – fogalmazott.

A városban nagy hagyománya van a lövészetnek, azonban pár éve a pálya bezárása miatt ez a tendencia alábbhagyott- mondta a megnyitó ünnepségen Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, aki reméli, hogy az új lőtér megnyitásával tovább folytatódik a sportág felvirágoztatása a városban.

– Tavalyi évben elkezdtük a felújítást és a tervezést és hála istennek most tényleg egy korszerű 15 lőállásos légpuska-légpisztoly lőteret át adhatunk. Nagyon sok fiatalnak jelent majd szórakozást, sportolási lehetőséget és az a gyönyörű hagyomány, amit a VAMAV Lövész Sportklub ápol, hiszen bajnokai, csapatban, egyéniben nagyon sok versenyszámban. Hátha itt újra elindul egy olyan fejlődés, hiszen már most az utóbbi években is jelentkeztek tehetségek középiskolában, felnőtt sportolóknál is – fejtette ki a polgármester.

Bárdos Ferenc a VAMAV Lövész Sportklub frissen megválasztott elnöke elárulta, hamarosan országos versenyt rendeznek az új pályán, reméli, ezzel felkeltik a fiatalok érdeklődését.

– Közeli tervünk az, hogy májusban itt lesz megszervezve, megrendezve Gyöngyösön a középiskolások és általános iskolások országos versenye. Ott pedig jól szerepeljenek a diákjaink, itt fel tudjuk őket készíteni. Későbbiekben pedig megyei szintű, illetve városi szintű versenyeket szeretnénk rendezni – közölte.

Az ünnepségen emlékplaketteket is átadtak a lőtér felújításában végzett munkáért és jutalmazták a sportág dicsőségét gyarapítókat is.

A díjak átadását követően válogatott lövők is bemutathatták tudásukat az új pályán, köztük Mészáros Eszter, aki nemrégiben szerzett olimpiai kvótát.


Tovább az archívumra