Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitüntetésekre várnak javaslatokat

Kitüntetésekre várnak javaslatokat

A Pro Civitate, valamint a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetésre vár javaslatokat a Gyöngyös Város Önkormányzata. A kitüntetésre való felterjesztés határideje március 1. Az írásba foglalt, indoklással ellátott javaslatokat mindkét esetben Gyöngyös Város Polgármestere részére kell benyújtani.

A Pro Civitate kitüntetés olyan személyeknek adható, akik munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, az Érdemes Pedagógus elismerés, pedig azoknak adományozható, akik a gyermekek és tanulók fejlődése érdekében kiemelkedő pedagógiai tevékenységet végeznek vagy nyugdíjba vonulásuk előtt végeztek.

– A Pro Civitate esetében 1 közösségnek és legfeljebb 2 egyénnek osztható ki ez a kitüntetés. Az egyének egyébként meg is kapják Gyöngyös Város Díszpolgára címet. Az érdemes pedagógusnál pedig nem olyan régi önkormányzati rendelet módosítása alapján 3 felé lehet adni. Egyik általános iskolások, óvodapedagógusok, illetve középiskolai és felsőoktatási intézmények pedagógusai részére – mondta el Dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igatgatója.

Tavaly a Pro Civitate kitüntetést Lovászné Juhász Rita népi iparművész és Dr. Győri Imre belgyógyász-gasztroenterológus vehette át.

Az érdemes pedagógusnak járó elismerést Tőzsér Lajosné, a Fecske úti Tagóvoda vezetője, 40 éves kiemelkedő szakmai munkájáért és Daru Éva Katalin, a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója, a sérült tanulók beilleszkedésének segítéséért vehették át.

– Elsősorban a gyöngyösi választópolgárok, Gyöngyös város önkormányzata képviselő-testületének bármely bizottsága, gyöngyösi alapítványok, gazdasági szervezetek, civil szervezetek és természetesen a nemzetiségi önkormányzatok is. Az érdemes pedagógusnál még van egy többlet ott az iskolaszékek, intézményfenntartók, intézményvezetők, diákönkormányzatok, érdekképviseletek is felterjesztést tehetnek – ismertette dr. Horváth Gábor.

A felterjesztéseket március 1-ig, írásban, részletes méltatással kell elküldeni Hiesz György polgármesternek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság