Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Teljes látogatási tilalom van mától a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Tovább növekedett az influenzás tünetekkel orvosuknál jelentkezők száma a gyöngyösi kórház ellátási területén. Ezért döntött úgy a Bugát Pál Kórház vezetése, hogy mától minden osztályra és részlegre kiterjedően teljes látogatási tilalmat rendelt el.

Tájékoztató feliratok jelzik a kórház minden bejáratán, a fekvőbeteg osztályok ajtaján, hogy a betegek nem fogadhatnak látogatókat a szaporodó influenzaszerű megbetegedések miatt, teljes látogatási tilalmat vezettek be.

– A kórházban tartózkodó betegek immunrendszere nem a legerősebb és nem szeretnénk, hogy még rosszabb helyzetbe kerüljenek. A megyében majdnem minden kórház bevezette már a látogatási tilalmat, mi igyekeztünk minél későbbre tolni a tilalom bevezetését – magyarázta Dr. Assani Omar orvosigazgató.

Fontosnak tartják, hogy a betegek tudják tartani a kapcsolatot a hozzátartozókkal- tette hozzá az orvosigazgató, azonban mától szükség esetén az egészségügyi dolgozók segítségével tudnak csak csomagot bejuttatni a hozzátartozók a bent fekvőknek, pl. tisztálkodószereket, hálóinget, törölközőt.

– Nem tudjuk beengedni a hozzátartozókat, a nővérek átveszik a szükséges dolgokat, hogy senkit se fertőzzenek, illetve fordítva, ne kapjon el a látogató se valamilyen megbetegedést – tette hozzá.

A szezonális influenza elleni védekezésben kiemelt jelentőségű néhány alapvető higiénés szabály betartása, amelyek segítenek csökkenteni a fertőződés, illetve a fertőzés továbbadásának veszélyét. Ezért fontos, a kórházban kihelyezett fertőtlenítő készülékek használata. A sokak által megérintett tárgyakat, korlátokat, kilincseket ilyenkor a rendelőintézetekben is még gyakrabban fertőtlenítik. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:15
Cimbaliband - Vár ránk a világ
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Pasterzen gleccser - természetfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság