Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Teljes látogatási tilalom van mától a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Tovább növekedett az influenzás tünetekkel orvosuknál jelentkezők száma a gyöngyösi kórház ellátási területén. Ezért döntött úgy a Bugát Pál Kórház vezetése, hogy mától minden osztályra és részlegre kiterjedően teljes látogatási tilalmat rendelt el.

Tájékoztató feliratok jelzik a kórház minden bejáratán, a fekvőbeteg osztályok ajtaján, hogy a betegek nem fogadhatnak látogatókat a szaporodó influenzaszerű megbetegedések miatt, teljes látogatási tilalmat vezettek be.

– A kórházban tartózkodó betegek immunrendszere nem a legerősebb és nem szeretnénk, hogy még rosszabb helyzetbe kerüljenek. A megyében majdnem minden kórház bevezette már a látogatási tilalmat, mi igyekeztünk minél későbbre tolni a tilalom bevezetését – magyarázta Dr. Assani Omar orvosigazgató.

Fontosnak tartják, hogy a betegek tudják tartani a kapcsolatot a hozzátartozókkal- tette hozzá az orvosigazgató, azonban mától szükség esetén az egészségügyi dolgozók segítségével tudnak csak csomagot bejuttatni a hozzátartozók a bent fekvőknek, pl. tisztálkodószereket, hálóinget, törölközőt.

– Nem tudjuk beengedni a hozzátartozókat, a nővérek átveszik a szükséges dolgokat, hogy senkit se fertőzzenek, illetve fordítva, ne kapjon el a látogató se valamilyen megbetegedést – tette hozzá.

A szezonális influenza elleni védekezésben kiemelt jelentőségű néhány alapvető higiénés szabály betartása, amelyek segítenek csökkenteni a fertőződés, illetve a fertőzés továbbadásának veszélyét. Ezért fontos, a kórházban kihelyezett fertőtlenítő készülékek használata. A sokak által megérintett tárgyakat, korlátokat, kilincseket ilyenkor a rendelőintézetekben is még gyakrabban fertőtlenítik. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság