Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Látogatási tilalom a gyöngyösi kórházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Teljes látogatási tilalom van mától a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. Tovább növekedett az influenzás tünetekkel orvosuknál jelentkezők száma a gyöngyösi kórház ellátási területén. Ezért döntött úgy a Bugát Pál Kórház vezetése, hogy mától minden osztályra és részlegre kiterjedően teljes látogatási tilalmat rendelt el.

Tájékoztató feliratok jelzik a kórház minden bejáratán, a fekvőbeteg osztályok ajtaján, hogy a betegek nem fogadhatnak látogatókat a szaporodó influenzaszerű megbetegedések miatt, teljes látogatási tilalmat vezettek be.

– A kórházban tartózkodó betegek immunrendszere nem a legerősebb és nem szeretnénk, hogy még rosszabb helyzetbe kerüljenek. A megyében majdnem minden kórház bevezette már a látogatási tilalmat, mi igyekeztünk minél későbbre tolni a tilalom bevezetését – magyarázta Dr. Assani Omar orvosigazgató.

Fontosnak tartják, hogy a betegek tudják tartani a kapcsolatot a hozzátartozókkal- tette hozzá az orvosigazgató, azonban mától szükség esetén az egészségügyi dolgozók segítségével tudnak csak csomagot bejuttatni a hozzátartozók a bent fekvőknek, pl. tisztálkodószereket, hálóinget, törölközőt.

– Nem tudjuk beengedni a hozzátartozókat, a nővérek átveszik a szükséges dolgokat, hogy senkit se fertőzzenek, illetve fordítva, ne kapjon el a látogató se valamilyen megbetegedést – tette hozzá.

A szezonális influenza elleni védekezésben kiemelt jelentőségű néhány alapvető higiénés szabály betartása, amelyek segítenek csökkenteni a fertőződés, illetve a fertőzés továbbadásának veszélyét. Ezért fontos, a kórházban kihelyezett fertőtlenítő készülékek használata. A sokak által megérintett tárgyakat, korlátokat, kilincseket ilyenkor a rendelőintézetekben is még gyakrabban fertőtlenítik. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Tovább az archívumra