Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két keréken a csúcsra – Ismét Tour de Hongrie Kékestetőn

Két keréken a csúcsra – Ismét Tour de Hongrie Kékestetőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Tour de Hongrie idei útvonalát ünnepélyes keretek között Budapesten mutatták be, amit május 13 és 17-e között rendeznek meg. A legnagyobb magyar kerékpárverseny Debrecenből rajtol majd, a nemzetközi mezőny 5 versenynap alatt, 7 megyét érintve összesen 861 kilométert tesz meg az Esztergomi befutóig. A királyetapként emlegetett 4. szakasz, Miskolcról indul és Mátrafüredet érintve Kékestetőn ér célba.

Az útvonal bemutatóján kiderült, hogy idén hét megyét, húsz várost, és további 15 települést érint majd a mezőny. Több szempontot is figyelembe vettek az útvonal kialakításánál, így a szakaszok többsége Kelet-és Észak Magyarországon halad majd.

A 4. szakasz hazánk legmagasabb hegyén a Kékesen hegyi befutóval ér véget. A nagyjából 18 km hosszú, helyenként 10 százalékot is meghaladó emelkedő szinte minden alkalommal döntő befolyással bírt az összetett verseny végeredményére.

Gyöngyös azon dolgozik, hogy a város és a Mátra neve összeforrjon, valamint azon is sokat munkálkodnak, hogy a városban egyre többen tudjanak kerékpárral közlekedni-tudtuk meg Kárpáti István alpolgármestertől.

A verseny közvetítésének köszönhetően, tévénézők ezreinek mutatják be szerte a világon Magyarország gyönyörű vidékeit és kulturális értékeit, ezért a turizmus fellendítése szempontjából is fontos jelentőséggel bír a körverseny.

Videó interjúban Valter Attila a CCC Team versenyzője és Dina Márton a Kometa-Xstra Cycling Team magyar légiósa is bejelentkezett. Peák Barnabás a Michelton-Scott World Tour csapatának versenyzője pedig a színpadon kommentálta a 2020-as útvonalat.


Tovább az archívumra