Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felavatták az új zongorát

Felavatták az új zongorát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felavatták és bemutatták a Pátzay János Katolikus Zeneiskola újonnan beszerzett zongoráját. A 4,5 millió forintos hangszer megvásárlását elsősorban Gyöngyös Város Önkormányzatának támogatása tette lehetővé, illetve jelentős hozzájárulást nyújtott Gyöngyös Város Baráti Köre és a Pátzay János Zenei Alapítvány. A zongorát négy, pályáját a gyöngyösi zeneiskolában kezdő zongorista mutatta be szólóban, illetve kamarapartnereikkel.

J. Brahms: fisz-moll szonátája volt az első dal, amit az új hangversenyzongorán adott elő, Várallyay Simon. Az iskola hangversenytermében lévő 2 matuzsálemi korú zongora, már nem felel meg a kor követelményeinek, ezért vált sürgetővé az új hangszer beszerzése.

Ez az összeg azonban még nem volt elég az új hangversenyzongorához, így a gyűjtésbe beszállt Gyöngyös Város Barátainak Köre is.

Így az operagálán összegyűlt félmillió forint hozzáadódott a zeneiskola alapítványa által gyűjtött összeghez, ami még mindig kevésnek bizonyult, ezért Várallyay Róbert az önkormányzathoz fordult segítségért.

Az avatókoncerten Várallyay Kinga, Várallyay Ágnes és Monostori Gábor is megszólaltatta az új hangversenyzongorát. A koncerten fellépett még Karasszon Dénes, Tóth Barnabás, és Ujházi Gyöngyi csellista, Zsótér Zsófia brácsás, valamint Dósa Csenge és Ott Annamária – hegedűművész.


Tovább az archívumra