Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Apartmanház korszerűsítés

Apartmanház korszerűsítés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizenöt év után megújul az Idősek Apartmanháza Jászárokszálláson. A felújítás során 9 szobát építenek át, akadálymentesítik a fürdőszobákat és kiszélesítik az ajtókat. A munkálatokat közel 3 millió forintból valósítják meg saját dolgozókkal. A tervek között szerepel még az épület bővítése is, melyről majd a testületi ülésen döntenek.

Jászárokszálláson még 2005-ben adták át az Idősek Apartmanházát, a 24 órás szolgálatban működő létesítmény teljes ellátást biztosít az ott élőknek, ami jelenleg 28 fő befogadására képes. A túljelentkezések miatt 5 éve már csak jászárokszállásiakat fogadnak, de még most is jelentős a várakozási lista, éppen ezért szeretnék korszerűsíteni és bővíteni az épületet.

– Kilenc szobát építünk át, megszüntetjük a belépőket a zuhanyzóba, az ajtókat szélesítjük, mert nagyon sokan vannak, akik kocsival közlekednek, és most akadályoztatva vannak. Szüntettünk is meg ajtókat, mert rájöttünk ez alatt a 15 év alatt, hogy mindegyikre nincs szükség – mondta el Gergely Zoltán polgármester.

A felújítást saját dolgozókkal végzik, a tervek szerint március közepére fejezik be. Czagány Judit mentálhigiénés nővér szerint ez a felújítás nem csak az ott élőknek, hanem a gondozóknak is nagy segítséget jelent.

– Nagyon nagy szükség van erre a korszerűsítésre mivel a lakóknak a 80 százaléka mozgáskorlátozott vagy kerekesszékkel jár vagy rollátorral vagy éppen járókerettel. Az ajtóknak a kiszélesítése lehetőséget ad arra és a fürdőknek az elbontása, hogy tudjanak normálisan és élhetőbben élni – mondta el Czagány Judit mentálhigiénés nővér.

A polgármester végül kiemelte, szeretné, ha a testületi ülésen a tagok elfogadnák az épület bővítését, hiszen így több embert tudnának fogadni az Apartmanházban.


Tovább az archívumra