Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Motivációs nap

Motivációs nap

Motivációs napot tartottak középiskolásoknak és az egyetem hallgatóinak a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. A program célja, hogy minél többen kedvet kapjanak egy önálló kutatás elkészítéséhez és ahhoz, hogy induljanak a gyöngyösi campus által szervezett Tudományos Diákköri Konferencián.

A jövőben milyen kutatási lehetőségek állnak a hallgatók részére, hogyan kell összeállítani egy tudományos dolgozatot? – többek között erről kaptak tájékoztatást középiskolás és egyetemi hallgatók a motivációs napon. Ezen kívül nem titkolt szándék volt az is, hogy a középiskolásokkal megismertessék a campust és inspirálják őket a továbbtanulásra, valamint egy önálló kutatás elkészítésére.

– Elsősorban a témakiválasztás, illetve a tudományos diákköri dolgozatnak a formai és tartalmi követelményeinek a megismeréséről szól ez a mai alkalom. Több kollegám is részt vesz a programban és így kölcsönös tapasztalat cserére kerül sor, akik már az országos tudományos diákköri konferencián is részt vettek, bíráló bizottságba, dolgozat bírálóként és ők is át tudják adni azokat a tapasztalatokat, hogy mire érdemes és mire szükséges figyelni ahhoz, hogy a dolgozat sikeres legyen egy országos megmérettetésen – mondta el Dr. Baranyi Aranka egyetemi docens.

A jelentkezők számára 3 tudományterületet emeltek ki: informatika, agrár- és gazdaságtudomány. Ezekkel a tudományterületekkel csak segítik a témaválasztást, de lehetőséget biztosítanak tágabb területek bemutatására is – emelte ki Baranyi Aranka, egyetemi docens.

Az eseményen az érdeklődők meghallgathatták az intézmény sikeres TDK-s hallgatóinak prezentációit.

– A Heves Megyei lakosság öngondoskodással kapcsolatos attitűdjét vizsgáltam mivel, hogy ez a téma, a nyugdíj kérdése érint engem és szerettem volna ebben kutatást végezni – mondta el Tóthné Tuza Tímea Noémi.

Márta is hasonló témát dolgozott fel. Azt mondja, fontosnak tartja a hasonló megmérettetéseket.

– Ki szerettem volna próbálni magam egy ilyen megmérettetésen és be szerettem volna mutatni, hogy mit kutattam az elmúlt időszakban – mondta el Bencsik Márta.

Az érdeklődök motiválónak tartották az előadásokat, hiszen sok ötletet tudtak meríteni belőlük és azt mondják, a szakdolgozatban való felkészülést is segíti.

– Szerintem nagyon érdekes a TDK és erre való felkészülés, ugyanis elég hasznos lehet a szakdolgozatra való felkészülésben, illetve szerintem eléggé motiváló lehet a korábbi TDK-s hallgatóknak az előadásait meghallgatni – fejtette ki André Alexandra.

A tavaszi Tudományos Diákköri Konferenciát április 29-én rendezik meg, ahol jelenlegi hallgatók és középiskolás diákok is bemutatják kutatási munkájukat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:12
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:16
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Korfu - kisfilm
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:13
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:03
Reklám
19:06
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság