Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Képviselő-testületi ülés

Képviselő-testületi ülés

A büdzsé tekintetében nem lesz nehezebb vagy könnyebb ez az év, mint amilyen korábban is volt – hangsúlyozta Hiesz György polgármester a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Az elfogadott költségvetés tényleges, finanszírozás nélküli forráshiányt nem, ám jelentős, több mint 328 millió forintos tartalékot tartalmaz, és az ebben szereplő 50 millió forintos általános tartalék lehetőséget biztosít év közbeni feladatok bevonására, finanszírozására.

Legyen önbecsülésünk, és értékeljük az eddig elvégzett munka eredményeit, a városban végrehajtott korszerűsítéseket, hiszen nem állít igazat, aki azt mondja, hogy semmilyen fejlesztés nem történt és nem történik Gyöngyösön. Az európai uniós pályázatokkal együtt sok milliárd forintos beruházások valósultak meg – mondta Hiesz György polgármester a képviselő-testület februári ülésén a város idei költségvetési rendelettervezetének második fordulós tárgyalása zárásaként.

A kitűzött célok között továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak az Európai Unió által is támogatott és elnyert pályázatok befejezése.

Az önkormányzat az idén is keresi azokat a pályázati és egyéb lehetőségeket, amelyek az egyes feladatok megvalósításában csökkenthetik a város kiadásait.

Habár Hiesz György polgármester kiemelte: nem ért egyet az önkormányzati cégeknek javasolt támogatások csökkentésével, a képviselők úgy döntöttek, hogy a Sportfólió Kft. 5 millió, a Gyöngyösi Városi Televízió, a városi könyvtár, valamint a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. 2,5 millió forinttal számíthat kevesebb városi támogatásra.

Az ülésen elhangzott: az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja a városban működő civil és kulturális szervezeteket, valamint a sportegyesületeket.

A grémium tagjai egyet értettek abban, hogy szükség van az önkormányzati alkalmazottak bérfejlesztésére, amit április 1-jétől 5,9 százalékkal vállaltak is. Ez mintegy 25 millió forint többletkiadást jelent a városnak.

A büdzsé most is tartalmazza azt a körzeti képviselők által felhasználható 10-10 millió forintos keretet, melyet az általuk képviselt körzet fejlesztésére fordíthatnak.

Kovács Róbert, a városháza Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóságának vezetője elmondta: tudomása van arról, hogy a Gyöngyös által a központi költségvetés számára fizetendő csaknem egymilliárd forintos szolidaritási adó idén 104 millió forinttal csökken, ám erről hivatalos értesítés még nem érkezett az önkormányzathoz.

A napirendi pontok között szerepelt öt önkormányzati tulajdonú cég üzleti tervének elfogadása, ám ezt márciusra halasztották.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság