Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kertész farsang

Kertész farsang

Kertész farsangot tartottak a Dobó úti Tagóvodában. Ezen a napon a kicsik kertészjelmezbe öltözve, különböző kertészmunkákat próbálhattak ki játékos formában. Az esemény célja, hogy az óvodások megismerjék a kertészkedést és elsajátítsák a szakma rejtelmeit, hogy később otthon is tudják hasznosítani a megszerzett tudást. A program egyebek mellett az „Örökös Zöld Óvoda” címének megtartásáért, eredményeinek fenntartásáért és fejlesztéséért valósult meg.

Természetesen –„kertészesen”! Ezzel a jeligével szervezték meg idén is a Dobó úti ovisoknak a kertészfarsangot. A kicsik kertészjelmezbe bújva ismerkedtek meg a szakma rejtelmeivel, így gyakorolták a komposztálást, földhordást, ültetést, locsolást és kosárfonást.

– A jó gyakorlat bázisóvoda pályázatában megpróbálkoztunk ezzel a rendezvénnyel nem tudom, hogy megnyerjük-e, szeretnénk ezt megmutatni másoknak is, mert nálunk ez jól bevált rendezvény. A gyerekek minden csoportot végigjárnak rotációs rendszerben és mindenhol próbálgatnak mindenféle olyan játékot, ami a kertészkedéssel, komposztálással kapcsolatos – árulta el Beszéné Gábor Judit, óvodapedagógus.

Az óvodapedagógus szerint fontos ez a rendezvény, hiszen a kicsiknek számos készségét fejleszti, többek között koncentrációjukat, tapintásukat, logikájukat és mindemellett tudásukat is bővíti.

– A gyerekeknek nincs igazán lehetőségük, főleg itt a lakótelepen megismerkedni ilyesmi játékokkal, meg egyáltalán a természettel. Mi megpróbáljuk azt, hogy gyerekkorban a csíráját elültetni annak a szemléletnek, amit felnőttként majd kamatoztatni tudnak – tette hozzá.

Játékmadarat etet éppen az egyik óvodás, hiszen nem csak a földmunkákkal ismerkedhettek meg a nap során, hanem a természet élőlényeivel is.

A kicsiknek tetszettek a foglalkozások, legtöbben a mezítlábas ösvényt élvezték, de voltak, akik a Mag-vak nevezetű játékot kedvelték, melynél a zsákokban rejlő magokat kellett kitalálniuk és megnevezniük.

Tituszon kívül több óvodás is azt mondta, hogy otthon szokott segíteni a kertészkedésben.

Az óvónők úgy vélik, hogy a program elérte célját, hiszen már hagyománnyá nőtte ki magát, a gyerekek élvezik a foglalkozásokat, és minden évben várják ezt a rendezvényt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság