Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Gyöngyösön a Szent Bertalan templomban Szentmise keretében. A misét követően Bozsik Pál és Páter Kis Szaléz emléktáblájánál mécses gyújtással és imádsággal tisztelgett a hősök előtt a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének gyöngyösi csoportja.

Holló Gábor káplán celebrálta a szentmisét, melyet a kommunista diktatúra áldozataiért tartottak a Szent Bertalan templomban. A mise után az egybegyűltek mécsesgyújtással és imádsággal folytatták a megemlékezést Bozsik Pál emléktáblájánál.

Ezt követően a megemlékezők átvonultak a Ferences templomhoz, ahol Páter Kis Szaléz emléktáblájánál is lerótták tiszteletüket. Posztós Erik plébános méltatta az elhunyt hőst. Beszédében kiemelte, hogy Páter Kis Szaléz példája mutatja azt, mit jelent igazán kereszténynek lenni.

– A gyónási titkot megtartva, minden üldöztetés, megpróbáltatás ellenére megmaradt az Istenben való hitben és a feljegyzések szerint, amit azok írtak róla, akik találkoztak vele, már a fogságban azt mondják, hogy akkor is amikor a legnehezebb pillanatai voltak, akkor is Istenhez fohászkodott, imádkozott és maga mondja Kis Szaléz, hogy ez az imádság az Istenbe vetett bizalom az, ami megtartotta őt ezekben a nehéz pillanatokban is és nem adta fel a küzdelmet – fogalmazott a plébános.

Hozzátette, hogy az a fajta egyenesség a mai korban is fontos, ami megvolt Kis Szalézban, mert napjainkban az emberek összemossák a jó és rossz dolgokat, de úgy véli, hogy mindenkinek az igazmondásra kell törekednie és helyesen cselekednie a nehézségek ellenére is.

A szent beszédet követően Páter Kis Szaléz emléktáblájánál is mécsest gyújtottak, majd imádsággal tisztelegtek hősies tette előtt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság