Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vége a karanténnak

Vége a karanténnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elhagyhatják a kollégiumi szintet azok a hallgatók, akik több mint két hete jártak Kínában. Az Egyetem Gyöngyösi Campusának tanulói nem találkoztak, vagy érintkeztek koronavírussal fertőzött személlyel, az intézmény azonban minden óvintézkedést megtett a betegség továbbterjedése ellen. A 31 elzárt diáknál nem tapasztaltak lázat vagy más tüneteket, így már elhagyhatják a Diákotthon szintjét.

Letelt a 14 nap, a koronavírus lappangási ideje. A Gyöngyösi Campuson 35 kínai diák tanul, 31-en pedig jártak hazájukban a közelmúltban. Az intézmény felvette a kapcsolatot az állami szervekkel a koronavírus terjedése miatt, és javaslatukra a diákotthonban úgy csoportosították át a szobákat, hogy ezek a diákok egy szinten legyenek, ők az elmúlt két hétben nem hagyták el a kollégium területét.

– Nagyon szófogadóak és együttműködőek voltak, és a tegnapi nappal lejárt az a 14 nap, amit az Országos Egészségügyi hatóságok javasoltak, hogy igyekezzenek odafigyelni, senkinek nem történt semmilyen baja, nem volt semmilyen tünet, ennek köszönhetően a tegnapi nappal a hallgatók újra látogathatják a campust, látogatják a várost – mondta el Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

Zheng Pekingből érkezett Gyöngyösre tanulni, vizsgái után januárban látogatott haza szüleihez, két hetet töltött otthon, de fertőzött emberrel ő sem érintkezett. Mint elmondta, Magyarországon jól kezelik a helyzetet, és az elmúlt két hétben mindenki nagyon segítőkész volt velük.

– Az Egyetem tanárai és a diáktársaink segítettek a bevásárlásban, és online kaptuk meg a tananyagot, így szerencsére nincs nagy lemaradásunk – mondta el a kínai diák.

Dr. Bujdosó Zoltán azt is elmondta: hogy számukra is kiemelten fontos a hallgatók és oktatók egészsége, fokozottan odafigyelnek a mosdóhelyiségek gyakoribb fertőtlenítésére, és felvették a kapcsolatot a megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, valamint egyeztettek a Bugát Pál Kórház vezetésével arról, mi a teendő, ha esetlegesen tüneteket észlelnek.


Tovább az archívumra