Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tesztgépet vesz Gyöngyös

Tesztgépet vesz Gyöngyös

Gyorstesztelésre alkalmas diagnosztikai készülék vásárlását jelentette be Hiesz György polgármester mai sajtótájékoztatóján. Konzultálva az egészségügyben dolgozókkal, egy olyan gép megvásárlása mellett döntött, amely gyorsan, sok ember szűrésére és többféle vírus kimutatására alkalmas- jelentette be Hiesz György, aki elmondta, hogy fertőzöttről Gyöngyösön még nem tudnak, beteg nincs, karanténban 6 személy van.

Hamarosan Gyöngyösnek is lesz egy koronavírus kimutatására is alkalmas diagnosztikai eszköze – az önkormányzat egy gyorsteszt készítésére alkalmas készülék megvásárlása mellett döntött – jelentette be Hiesz György polgármester.

Ez egy gyors diagnosztizáló készülék, német készülék, minden vírust, ami az emberi szervezetben van azonnal ki tudja mutatni, nagyon gyorsan le tudunk szűrni nagy csoportokat is, vannak olyan foglalkozások, akik a frontvonalban vannak, hány olyan karanténban lévő veszélyeztetett ember van, akinél jó lenne tudni, elkülöníteni – magyarázta.

A készülék 18 millió forintba kerül, egy teszt elkészítése pedig 50 ezer forint. A szolgáltatást a járás önkormányzatainak is felajánlja – tette hozzá a polgármester, és a használat fejében hozzájárulásukat kéri a vételárhoz. A polgármester a tájékoztatón az aktuális gyöngyösi vírushelyzetről is beszámolt.

– Fertőzöttről még nem tudunk, beteg nincs, 6 karanténról tudunk, ez nem változott múlt hétvége óta – sorolta.

A tájékoztatón a polgármester köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, szociális munkásoknak, bolti eladóknak, postásoknak, minden dolgozónak, akik a mindennapi ellátásában részt vesznek. Péntek óta várják önkéntesek jelentkezését is, sokan jelentkeztek már a felhívásra, akiknek a segítségét fokozatosan szeretnék is igénybe venni- tette hozzá, akiktől kesztyű és maszk viselését kéri, mindannyiuk egészsége érdekében.

Hangsúlyozta, sokan megfogadták azt a kérést, hogy maradjanak otthon, ezért a fegyelmezettségért is köszönetet mondott. Bejelentette, hogy bevezetik a lelki segítségnyújtást, hamarosan 4 telefonszámon állnak a szolgáltatást igénybe vevők rendelkezésére.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság