Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Így készül…

Így készül…

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jelenlegi veszélyhelyzet televíziónk működésére is hatással van, így nézőink néhány változást tapasztalhatnak majd.
Az új műsorok gyártásának lehetősége szűkülhet ugyan, de új kezdeményezések is elindulnak. Előnyben részesítjük a telefonos és virtuális kapcsolatfelvételt egy-egy híranyagnál és az online szférában is igyekszünk minél aktívabban jelen lenni, hogy így vigyázzunk egymásra. Emellett élő közvetítéseket is sugárzunk – mint például vasárnaponként 14 óra 30 perctől egy-egy vallási felekezet szentmiséjét.

A megváltozott körülmények között televíziónknak most is az a legfontosabb, hogy nézőink számára a legfrissebb, megbízható forrásból származó, ellenőrzött híreket közöljünk, mindezt a munkavállalók maximális védelme mellett – mondta el Pifkó Tamás a Gyöngyösi Televízió ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a veszélyhelyzetre való tekintettel csökkentett létszámmal gyártjuk a műsorokat, valamint előnyben részesítjük a telefonos és videóinterjúkat, ha pedig lehetőségünk van személyes találkozásra, akkor a felvétel során stábjaink betartják az előírt higiénés szabályokat. Emellett rendszeresen fertőtlenítjük a közös helyiségeket és használati tárgyakat.

– Számítani kell arra, hogy az egyéb stúdióbeszélgetések, műsorok száma csökken majd. A legfontosabb célkitűzésünk az most, hogy a napi híradót az Aktuálist minden nap le tudjuk gyártani és meg tudjuk tölteni friss, releváns, megbízható információval, ez az elsődleges prioritás. Emellett azonban készen állunk arra is, hogy az iskolákat oktatási tartalmak készítésével és sugárzásával segítsük ebben az időben – mondta el az igazgató.

Mint hozzátette, a televízió emellett nyitni szeretne az otthon lévő családok felé azzal, hogy minden nap esti mesét szerkeszt adásba, melynek előkészületei már elkezdődtek. Emellett egyéb kezdeményezésekről is beszámolt.

– A képújságban elindítottunk egy új oldalt ahol a legfrissebb, a veszélyhelyzettel és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információkról tájékoztatjuk a nézőinket. Hangsúlyosabban használjuk a facebook-os felületeinket, ahol egyre többször találkozhatnak majd élő közvetítésekkel. Az első ilyen “próba adás”, ami jól sikerült, egy szentmise-közvetítés volt – emlékeztetett.

Az ügyvezető igazgató végül kiemelte, hogy mindenki, aki teheti, maradjon otthon, a stábok pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy naprakész információkkal jelentkezzenek és tájékoztassák Önöket.

– Maradjanak tehát otthon és nézzenek bennünket, minél többet, minden felületünkön igyekszünk tájékoztatni és szórakoztatni őket, hiszen ez a feladatunk – jegyezte meg.


Tovább az archívumra