Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem fizet a város a szolgáltatásért

Nem fizet a város a szolgáltatásért

A helyi járatok leállítását kérte a múlt héten Gyöngyös polgármestere. Hiesz György szerdán jelentette be, hogy csütörtöktől kéri a Volántól a szolgáltatás felfüggesztését. A buszok azonban még pénteken is jártak. Akkor a Volán azt ígérte, mától csak a munkaszüneti menetrend szerint közlekedteti az érintett járatokat – azt is hozzátették, megszűnik a készpénzes jegyvásárlás a buszokon.

Még a múlt héten jelentette be Hiesz György polgármester, hogy március 19-étől -azaz csütörtöktől- átmenetileg kérik a helyi tömegközlekedés leállítását a szolgáltatótól, hogy ezzel is segítsék a járvány elleni védekezést. A döntést a városban élők többsége támogatta, de kérdésessé vált, hogy juthatnak el munkába azok, akik eddig igénybe vették ezt a szolgáltatást . Ezért a város felmérte az igényeket és az derült ki, hogy a cégek többsége saját hatáskörben meg tudja oldani az utaztatást.Közösségi oldalakon azonban még pénteken is sokan azt jelezték, a helyi járatok nem álltak le, változatlanul közlekednek.

A városvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy aki teheti, ne használja a buszos közlekedést a saját és mások védelme érdekében, akkor sem, ha ezek a járatok még nem álltak le. A Volán pénteken arról tájékoztatta televíziónkat, hogy Gyöngyösön 2020. március 23-tól, azaz mától a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként a helyi autóbuszjáratok munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek. A polgármester szerint azonban teljesen fel kellene függeszteni a helyi buszközlekedést – ezért az általa kért időponttól nem is fizet a szolgáltatásért. Mint mondta: hasznosabb dolgokra szeretné elkölteni a pénzt.

A Volánbusz közben ma bejelentette: minden járatán készpénzmentessé teszi a jegyvásárlást, hogy ezzel az intzékedésével segítse a vírus terjedésének megfékezését.

Úgy tudjuk, hogy a tömegközlekedés kérdésével az Országos Operatív Törzs is foglalkozik.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság