Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítenek

Segítenek

Élelmiszert, gyógyszert szállítanak és a Bugát Pál Kórház dolgozóinak munkába, illetve hazajutását is segíti a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány, akik az elsők között jelentkeztek a városháza által szervezett önkéntes csapatba. Létrehoztak egy telefonszámot, amelyen keresztül fogadják a segítségre szorulók kéréseit, erről a napokban minden nyolcvanasi lakos kap szórólapot.

Szerdánként a gyógyszereket, péntekenként pedig az alapvető élelmiszereket vásárolja meg és viszi házhoz a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány. Később, szükség esetén pedig akár több napon is segítenek azoknak, akik igénylik. Az elsők között csatlakoztak a városháza által szervezett önkéntesek csapatához. A nyolcvanasi városrészen élőkhöz a napokban eljut a szórólap, amelyen minden információt megtalálhatnak a segítségre szoruló lakosok. Ez az a körzet, ahol a legtöbb idős ember él Gyöngyösön, azt szeretnék elérni, hogy ők otthon maradhassanak, és ne szenvedjenek hiányt.

– Gyakorlatilag mindenkinek kötelessége azokon segíteni, akik esetleg valamilyen okból kifolyólag, akár mert idősek, akár mert mozgássérültek, akár mert beteg rokonuk van, akár mert több gyermeket nevelnek otthon egyedül és nem tudnak kimozdulni, ők az elsődleges célcsoport, nekik szeretnénk elsősorban, itt most kifejezetten a nyolcvanasban egy házhoz szállító szolgálatot szervezni, amely minden héten, egy napon gyógyszereket, egy napon pedig alapvető élelmiszereket visz a rászorulóknak – fejtette ki Klausmann Viktor.

Elmondta: mindenhol és mindenkinek szeretnének segíteni, de jelenleg három jármű és vele együtt hat önkéntes áll rendelkezésre. A nyolcvanason kívül azonban a gyöngyösi Bugát Pál Kórház dolgozóinak a munkába illetve hazajutásában is segítenek.

– Weisz Péter úr felhívott minket pénteken, és készenlétbe is helyeztük magunkat, hiszen miután a tömegközlekedés is csökkentett üzemmódban zajlik, ezért azt kérte, hogy lehetőség szerint kollégáit, amikor szükség van rá, szállítsuk a kórháztól az otthonukig és vissza. Erre beállítottunk két darab kisbuszt és egy terepjárót – sorolta.

Az alapítvány vezetője hangsúlyozta: aki teheti, maradjon otthon, és mindenki tartsa be a védekezési szabályokat!


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:06
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Prága
15:31
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Olaszország
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság