Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Visszatért a tél

Visszatért a tél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Néhány napra visszatér a tél. A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban újra téliesebbre fordul az időjárás, ezért a Magyar Közút téli üzemmódra vált vissza, hogy 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végezze el a szükséges síkosságmentesítési és hóeltakarítási munkákat. A szakemberek ezúttal is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a társaság Útinform szolgálatánál.

Havazással indult a hét, az elmúlt napok tavaszias időjárása után. Nem jött jókor a márciusi havazás, mert a csapadékos, nyirkos idő kedvez a vírusosok terjedésének. A Mátrában is több centiméter hó esett és hétfő estétől újabb hólepel kialakulására számíthatunk, az északkeleti viharos szél hófúvást is okozhat- áll a Magyar Közút közleményében.

A cég az előrejelzések alapján téli üzemmódra állította át 94 mérnökségét. Ez többek között azt jelenti, hogy újra 24 órás szolgálatot látnak el, az ott dolgozók pedig 12 órás váltott műszakokban végzik el feladataikat. Továbbá a szükséges adaptereket és téli üzemben használható munkagépeket is újra bevetik a szakemberek.

A jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet kapcsán arra is ügyelnek, hogy a különböző műszakokba beosztott kollégák fizikai érintkezésének, találkozásának száma korlátozva legyen és a szükséges eszközök, helyiségek fertőtlenítéséről is folyamatosan gondoskodnak.

A szakemberek arra kérik a közlekedőket, hogy a jelenlegi veszélyhelyzet kapcsán fogadják meg a hatóságok kérését, tanácsait és ha tehetik, maradjanak otthon! Akiknek mindenképpen útra kell kelniük a havazásban érintett területeken, tőlük fokozott óvatosságot kérnek, illetve azt, hogy utazásuk előtt mindenképpen tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről.

A tavaszias idő miatt, sokan már lecserélték téli gumijaikat, nyári abroncsokkal ugyanakkor a havazásban, esetleges hófúvással érintett területeken nem javasolják az elindulást a szakemberek.


Tovább az archívumra