Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Külön idősávok a kórházban a telefonos konzultációhoz

Külön idősávok a kórházban a telefonos konzultációhoz

Július 20-tól, vagyis hétfőtől külön idősávokban lehet a szakrendelőkbe telefonálni a Bugát Pál Kórházban. Mivel szükséges a telefonos egyeztetés a vizsgálatok előtt, túlterhelt lett a telefonközpont, és sok esetben nem érték el az orvosukat a betegek. A központot modernizálták, ez javított a helyzeten, a problémát viszont nem oldotta meg. Az is nehézséget okozott, hogy az orvosoknak az ellátás közben kellett konzultálniuk a beteggel telefonon.

Naponta akár több tucatszor is csörög a telefon a szakrendelőkben betegellátási időben. Hétfőtől azonban külön idősávokban lehet telefonos konzultációt kérni, akár receptről, akár időpontfoglalásról, vagy véleménykérésről van szó. A vírusidőszak alatt mindent megtettek, hogy csökkenjen az orvos- beteg személyes találkozó, ezért már akkor is a telefonos konzultációt részesítették előnyben.

– Ez nagyon sok problémát okozott nekünk is, illetve a betegeknek, ugyanis nagyon sokszor nem elérhetőek a szakrendelők. Gondolom, egyszerre nagyon sokan próbálnak telefonálni, és a telefonközpont beeresztő képessége korlátozott. – mondta Dr. Assani Omar, a Bugát Pál Kórház orvosigazgatója.

A kórház fejlesztette saját telefonközpontját, hogy a betegek gyorsabban tudjanak kapcsolatba lépni az adott rendelővel, vagy szakorvossal, a központ tehát modernebb lett, de sokszor még így is túlterhelt a rendszer.
A kórház vezetése ezért úgy döntött, hogy a szakrendelőkben külön idősávokat jelölnek meg, amikor kizárólag telefonos konzultációra lesz lehetőség. Ez több célt is szolgál.

– Hogy a betegek jobban tudják elérni a szakrendelést, illetve a szakrendelő orvos és asszisztens tudjon a bent lévő betegekkel foglalkozni. Eddig úgy volt, ha csörgött a telefon, és a doktor vizsgálta a beteget, az asszisztens próbált adminisztrációt vagy beavatkozást végezni, és vagy telefonált, vagy betegellátást hajtott végre, kicsit bonyolultabb volt. – tette hozzá az orvosigazgató.

Ez a rendszer július 20-án lép életbe. Az idősávok többek között a kórház honlapján is megtalálhatóak, hétfőtől pedig a szakrendelők ajtajára is kiragasztják a tájékoztatót.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság