Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 10 milliós megtakarítás Gyöngyösnek a Led-es világításon

10 milliós megtakarítás Gyöngyösnek a Led-es világításon

Tíz millió forintot takarított meg eddig a város az új lámpatesteknek köszönhetően. Az év elején több mint 3200 lámpatestet cseréltek le korszerű LED-es lámpára Gyöngyösön, melyek az elmúlt 5 hónapot figyelembe véve csökkentették a közvilágítási áramdíjat. Az önkormányzat a beruházást fejlesztési hitelből valósította meg, amelynek fedezetét a várható energia-megtakarítás adja, vagyis amit eddig áramra költött a város, azt most a hitel törlesztésére fogja fordítani.

Még tavaly kezdték el felszerelni a LED-es lámpatesteket, miután a régiek már elavultak voltak és sokat fogyasztottak. A korszerűsítés egyik célja volt, hogy az önkormányzat áram díját csökkentsék. A beruházás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis az elmúlt öt hónap alatt az új lámpatesteknek, valamint a száz új mérőhely-kialakításának köszönhetően közel tíz millió forintot takarított meg a város.

– Korábbi években egy átalánydíjat fizettünk a lámpatestek fogyasztása alapján számolták ki a forintokat. Most ez megváltozott, tehát január óta mérhető a közvilágítási hálózaton elfogyasztott energia mennyisége is, és az elmúlt hat hónap tapasztalatai, illetve konkrét számlái, számai alapján állapítottuk meg, hogy közel 10 millió forintos megtakarítás tudtunk eddig elérni a LED-es korszerűsítésnek kapcsán, illetve a mérőhelyek kialakítása kapcsán is. – mondta Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

Az igazgató továbbá elmondta, hogy az elmúlt időszakban sok panasz érkezett a közvilágítással kapcsolatban, ezért kéri, hogy aki bármilyen hibát észlel, az erre létrehozott applikáción, vagy az önkormányzatnál jelentse az észrevételét. Emellett kiemelte, hogy a világítás bekapcsolása nem helyi szinten működik, így az ezekre érkezett panaszokat nem ők bírálják el.

– Működik egy applikáció, amit én magam is szívesen használok, illetve ajánlom mindenkinek. EnergiApp a neve, és közvetlenül helymeghatározással be lehet küldeni, ha valaki közvilágítási hibát észlel. Meg kell adni, hogy egy lámpatest hiba van, vagy több és innen már a szolgáltató tudja, hogy szakasz hibáról lehet szó, vagy egyedi hibáról. Illetve a honlapunkon közzétett hiba-bejelentési számokon, vagy közvetlenül a hivatalhoz is lehet a közvilágítási hibákat bejelenteni. – mondta Juhász Katalin.

Mint megtudtuk: a fejlesztési hitelből megvalósított beruházás fedezetét, várhatóan az energia-megtakarítás adja, vagyis amit eddig áramra költött a város, azt most a hitel törlesztésére fogja fordítani.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság