Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zajlik az integráció

Zajlik az integráció

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, augusztus elsejétől a Szent István Egyetem szervezetébe olvad be az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusa. Az integráció jelenlegi állásáról a Campus főigazgatója Dr. Bujdosó Zoltán számolt be televíziónknak.

A munkabizottságok, akik az egyes területeken előkészítik az egyetemi integrációt, ütemtervszerűen haladnak annak érdekében, hogy augusztus 1-jével felálljon az új Egyetem – mondja a Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója. Bujdosó Zoltán kiemelte, hogy minden Campus önálló egységként fog működni – Gyöngyös és Keszthely azzal egészül ki, hogy a Campusok önálló Karként is fognak működni. Hozzátette: Azokat a tudományterületeket, amiket eddig is műveltek – így az Agrárgazdaságot és Informatikatudományt is tovább tudják vinni.

– Ebben az évben december 31-ig állami egyetemként fog működni, majd január 1-től több más hazai felsőoktatási intézményhez hasonlóan modellváltásra kerül majd sor és egy alapítvány lesz a fenntartója az intézménynek. – mondta híradónknak Dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának főigazgatója.

A felvételi kapcsán a főigazgató elmondta, hogy július 23-án derül ki, hogy kit vettek fel és kit nem – és akit felvettek az még az Eszterházy Károly Egyetemtől fogja kapni a felvételi határozatot, viszont már szerepelni fog benne, hogy a Szent István Egyetemre fog beiratkozni.

– A másik fontos az, hogy akiket esetleg nem vettek fel vagy nem is jelentkeztek és pótfelvételit szeretnének beadni, ezt a pótfelvételi eljárást is még az Eszterházy Károly Egyetem fogja elindítani. Magyarul az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusára fognak jelentkezni, viszont a tanulmányaikat szeptemberben sikeres felvételi esetén a Szent István Egyetemen fogják megkezdeni, de ugyanúgy Gyöngyösön. – tájékoztatott a főigazgató.

Bujdosó Zoltán azt mondja, az integráció ellenére nem fognak különösebb változást tapasztalni a hallgatók, csupán az elkövetkezendő 2 hétben, ha valaki szeretne belépni a Neptunba, annak sikertelen lesz a próbálkozása, hiszen a rendszerek transzformációja fog zajlani.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság