Kezdőlap » Hírek - Aktuális » További szigorítások a Városházán

További szigorítások a Városházán

Tovább szigorították az ügyfélfogadást a Városházán. Holnaptól csak a Főtéri bejáraton lehet közlekedni, belépéskor testhőmérsékletet mérnek és továbbra is kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés. Hiesz György arra kéri az ügyfeleket, ha megoldható, elektronikus úton intézzék ügyeiket. A polgármester mai tájékoztatóján arról beszélt, milyen óvintézkedések vannak érvényben és mik lépnek most életbe a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

844 új beteg Magyarországon, Heves megyében két hét alatt megtriplázódott a regisztrált koronavírusos esetek száma, Gyöngyös lakosságának egyharmada pedig veszélyeztetett, ezért is fontos, hogy mindenki saját felelősségének érezze a védekezést. Hiesz György polgármester ma arról beszélt, nem ért egyet azzal, hogy a kormány nem szigorít a vírus miatt. Saját hatáskörében azonban már több intézkedést is bevezetett. Elsőként az Idősek Bentlakásos Otthonának látogatási és kijárási tilalmát léptette életbe és szigorította a kórház és az ott lakók közötti mozgást is.

– Csak a legszükségesebb esetben visszük kórházba az idős embert, minden olyan ellátást tudunk neki biztosítani, amit a kórház különböző részlegei is tudnak, és ha mégis kórházba kerül, akkor csak két negatív teszt után veszünk vissza idős embert az otthonba. – mondta Hiesz György polgármester.

A teszteket az ÁNTSZ finanszírozza számukra. Törölték a szeptemberi városi rendezvényeket, a bölcsődékbe, óvodákba pedig szülő nem léphet be, az ajtóban kell átadni, átvenni a gyermekeket. Szeptember 10-én pedig még további szociális intézményekben is szigorítottak.
A városházán a hónap első napjától ismét kötelező a maszkhasználat, folyamatos a fertőtlenítés, holnaptól pedig további óvintézkedések lépnek életbe.

– A városházára csak egyetlen bejáraton, a Főtér felől lehet bejönni, az oldalkaput lezárjuk, dolgozók és ügyfelek is csak itt jöhetnek be. Mérik a testhőmérsékletet, kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés is. – mondta a polgármester.

Hiesz György arra kéri az ügyfeleket, amit lehet online, vagy telefonon intézzenek. A krónikus betegeknél elrendelhetik a home officet, az önkormányzat vezetői pedig felváltva fognak dolgozni. A beérkezett és kiadott papírokat pihentetik, hogy azáltal se legyen lehetőség az átfertőződésre. A Művelődési Központban, Könyvtárban és Családi Intézetben is kötelező a maszk és a fertőtlenítés. A magánintézményekre nem vonatkozhatnak ilyen önkormányzati előírások, hiszen azok már a kormány hatáskörébe tartoznak.
Hiesz György azt is elmondta, úgy tudja, a fertőzött önkormányzati képviselő és felesége sem betegített meg másokat, akikkel érintkeztek, azokat letesztelték, múlt hét csütörtökig többen otthonról dolgoztak.
Nagy hangsúlyt fektetnek ismét a városi honlap koronavírus adatainak frissítésére is, valamint a polgármester azt is hangsúlyozta, hogy a védekezési alapba érkezett közel 4 millió forint rendelkezésre áll, az a pénz nem veszett el.
Hiesz György felhívta a figyelmet, hogy aki tüneteket észlel magán, mindenképp forduljon orvoshoz, hogy ha beteg, szerezzen róla tudomást így ne fertőzzön tovább másokat.
Mivel ismét sok a beteg az országban, újra útnak indultak a koronavírussal összefüggésben tevékenykedő csalók is, így Hiesz György arra kér mindenkit, legyen elővigyázatos, ha idegenek keresik meg bizonyos szolgáltatásokkal.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság