Kezdőlap » Hírek - Aktuális » További szigorítások a Városházán

További szigorítások a Városházán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tovább szigorították az ügyfélfogadást a Városházán. Holnaptól csak a Főtéri bejáraton lehet közlekedni, belépéskor testhőmérsékletet mérnek és továbbra is kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés. Hiesz György arra kéri az ügyfeleket, ha megoldható, elektronikus úton intézzék ügyeiket. A polgármester mai tájékoztatóján arról beszélt, milyen óvintézkedések vannak érvényben és mik lépnek most életbe a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

844 új beteg Magyarországon, Heves megyében két hét alatt megtriplázódott a regisztrált koronavírusos esetek száma, Gyöngyös lakosságának egyharmada pedig veszélyeztetett, ezért is fontos, hogy mindenki saját felelősségének érezze a védekezést. Hiesz György polgármester ma arról beszélt, nem ért egyet azzal, hogy a kormány nem szigorít a vírus miatt. Saját hatáskörében azonban már több intézkedést is bevezetett. Elsőként az Idősek Bentlakásos Otthonának látogatási és kijárási tilalmát léptette életbe és szigorította a kórház és az ott lakók közötti mozgást is.

– Csak a legszükségesebb esetben visszük kórházba az idős embert, minden olyan ellátást tudunk neki biztosítani, amit a kórház különböző részlegei is tudnak, és ha mégis kórházba kerül, akkor csak két negatív teszt után veszünk vissza idős embert az otthonba. – mondta Hiesz György polgármester.

A teszteket az ÁNTSZ finanszírozza számukra. Törölték a szeptemberi városi rendezvényeket, a bölcsődékbe, óvodákba pedig szülő nem léphet be, az ajtóban kell átadni, átvenni a gyermekeket. Szeptember 10-én pedig még további szociális intézményekben is szigorítottak.
A városházán a hónap első napjától ismét kötelező a maszkhasználat, folyamatos a fertőtlenítés, holnaptól pedig további óvintézkedések lépnek életbe.

– A városházára csak egyetlen bejáraton, a Főtér felől lehet bejönni, az oldalkaput lezárjuk, dolgozók és ügyfelek is csak itt jöhetnek be. Mérik a testhőmérsékletet, kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés is. – mondta a polgármester.

Hiesz György arra kéri az ügyfeleket, amit lehet online, vagy telefonon intézzenek. A krónikus betegeknél elrendelhetik a home officet, az önkormányzat vezetői pedig felváltva fognak dolgozni. A beérkezett és kiadott papírokat pihentetik, hogy azáltal se legyen lehetőség az átfertőződésre. A Művelődési Központban, Könyvtárban és Családi Intézetben is kötelező a maszk és a fertőtlenítés. A magánintézményekre nem vonatkozhatnak ilyen önkormányzati előírások, hiszen azok már a kormány hatáskörébe tartoznak.
Hiesz György azt is elmondta, úgy tudja, a fertőzött önkormányzati képviselő és felesége sem betegített meg másokat, akikkel érintkeztek, azokat letesztelték, múlt hét csütörtökig többen otthonról dolgoztak.
Nagy hangsúlyt fektetnek ismét a városi honlap koronavírus adatainak frissítésére is, valamint a polgármester azt is hangsúlyozta, hogy a védekezési alapba érkezett közel 4 millió forint rendelkezésre áll, az a pénz nem veszett el.
Hiesz György felhívta a figyelmet, hogy aki tüneteket észlel magán, mindenképp forduljon orvoshoz, hogy ha beteg, szerezzen róla tudomást így ne fertőzzön tovább másokat.
Mivel ismét sok a beteg az országban, újra útnak indultak a koronavírussal összefüggésben tevékenykedő csalók is, így Hiesz György arra kér mindenkit, legyen elővigyázatos, ha idegenek keresik meg bizonyos szolgáltatásokkal.


Tovább az archívumra

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Aktuális
09:03
Időjárás
09:05
Gyöngyös Ma
09:20
Reklám
09:23
Esti mese
09:33
Reklám
09:36
Sztárportré - ismétlés
09:59
Műsorajánló
10:00
Aktuális
10:03
Időjárás
10:05
Nápolyi - ismétlés
10:58
Reklám
11:01
Aktuális
11:04
Időjárás
11:06
Gyöngyös Ma - ismétlés
11:21
Gyöngy Néptáncfesztivál - részlet
11:30
Aktuális
11:33
Időjárás
11:35
Reklám
11:38
Képújság
17:55
Aktuális
17:58
Időjárás
18:00
Gyöngyös Ma
18:15
Reklám
18:18
Kvantum – ismeretterjesztő magazin - ismétlés
18:52
Reklám
18:55
Aktuális
18:58
Időjárás
19:00
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
19:53
Reklám
19:56
Aktuális
19:59
Időjárás
20:01
Gyöngyös Ma - ismétlés
20:16
Világörökség sorozat
20:25
Aktuális
20:28
Időjárás
20:30
Reklám
20:33
Képújság