Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebb adóbevételre számíthat Gyöngyös

Kevesebb adóbevételre számíthat Gyöngyös

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szeptember 15-ig, azaz holnapig lehet befizetni a II. félévi helyi adót, valamint a gépjárműadót pótlékmentesen. Az önkormányzat előzetesen 3,2 milliárd Ft-os éves adóbevételre számított, azonban a koronavírus miatt bekövetkezett gazdasági válság miatt ez a szám jóval kevesebb is lehet év végére.

Akár 400 millió forinttal is kevesebb gyűlhet össze az önkormányzat előzetesen tervezett adóbevételéből – tudtuk meg Kovács Róbert pénzügyi igazgatótól. Pontos számot azonban csak az év végén tudnak mondani. Az biztos: a koronavírus miatt létrejött gazdasági válság hatással lesz a bevételre.

A második félévi helyi, illetve gépjárműadót szeptember 15-ig fizethetik be a városban élők. Amennyiben valaki csak később tudja, az jelezheti az önkormányzat felé, ha ezt nem teszi meg, szankciókra kell számítania – tudtuk meg az igazgatótól.
Kovács Róbert hozzátette: a mai önkormányzati szigorítások miatt az, akinek valamilyen kérdése van az adóbefizetésekkel kapcsolatban, elsősorban elektronikus úton érdeklődjön.


Tovább az archívumra