Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biztonság hete

Biztonság hete

A héten tartották Heves megyében a „Biztonság hete” elnevezési projektet. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság célja, hogy az autósok számára minél több hasznos balesetmegelőzési tanácsot adjanak, hogy elkerüljék a tragédiákat.

A biztonsági öv használata, a gyalogosok védelme és az ittas vezetés elkerülése. Többek között ezekre hívja fel az autósok figyelmét a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A „Biztonság hete” projekt keretében igyekeznek javaslatokat és balesetmegelőzési tanácsokat adni a leggyakoribb problémákra.
– Minden nap más és más témakörökben adunk baleset megelőzési tanácsokat, illetve a kollegák a megadott ellenőrzés szerint nézik az ilyenkor jellemző problémákat, hiányosságokat és felhívják a sofőrök figyelmét az aktuális problémákra, megelőzve azt, hogy ilyen jellegű közlekedési balesetek történjenek. Illetve, ha már mégis történik ilyen, akkor megelőzzük a személyi sérülést. – tájékoztatott Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
A sajtószóvivő elmondta: az egyik legfőbb cél, hogy felhívják a figyelmet a gyalogosokra, hiszen ők a forgalom legvédtelenebb szereplői. Csak Heves megyében az év első 7 hónapjában 30 gyalogos-sérülés történt, ebből 9 esetben a gyalogos volt a hibás, míg 21 alkalommal vétlen volt. Lázár Levente hozzátette, fontos volna, hogy ne csak a sofőrök, de a gyalogosok is ismerjék a KRESZ szabályait.
– Bizonyos szabályokat nekik is minden esetben be kell tartaniuk. Gondolunk itt például arra, hogy a gyalogos átkelőhelyeken menjünk át az úttesten, fokozott óvatossággal közlekedjünk és rövid időn belül hagyjuk el az úttestet, valamint számítsunk arra, hogy adott esetben a jármű vezetője nem biztos, hogy minden esetben megadja nekünk az elsőbbséget. Ezért nagyon fontos, hogy csak abban az esetben lépjünk az úttestre, ha egyértelmű jelzést kapunk, illetve látjuk is, hogy a járművezető elsőbbséget fog adni. – mondta Lázár Levente.
A passzív biztonsági eszközök esetében nagy hangsúlyt kell fektetni a gyerekülések megfelelő használatára, hiszen a legkisebbeknek kiemelt figyelmet kell kapniuk – mondta el a sajtószóvivő, aki hozzátette: az egyik legfontosabb, amire felhívják a figyelmet, az az ittas vezetés, ami az egyik legnagyobb veszélyforrás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság