Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorítottak a maszkhasználaton

Szigorítottak a maszkhasználaton

Szigorodtak a maszkviselés szabályai. A pénteken megjelent kormányrendelet szerint a mai naptól az üzletekben már nem elég az arcot sállal vagy maszkkal eltakarni, hanem érkezéstől távozásig maszkot kell viselni. Ugyanez vonatkozik a tömegközlekedési eszközökön és a várótermekben való tartózkodás alatt is. A szabály be nem tartását pedig szigorúbban szankcionálják. A maszkviselési kötelezettséget pénteken egy közös razzia keretében ellenőrizték a városrendészet és a rendőrség munkatársai.

Nem elég a sál és a kendő: mától arcmaszkot kell hordani a nyilvános zárt terekben, aki nem így tesz, szigorú büntetésre számíthat. A hatóság váratlanul toppant be pénteken délután ebbe az üzletbe. A hatóság itt mindent rendben talált, senkit nem kellett figyelmeztetni vagy büntetni, de ezentúl a szabály szigorításával több ellenőrzésre lehet számítani.

Ebben az áruházban már korábban sem szolgálták ki azokat, akik nem viseltek maszkot. A boltban az üzemeltető felelőssége, hogy betartassa a szabályt a dolgozójánál és a vásárlójánál is. A maszkot nem viselő miatt akár rendőrt is hívhat a boltos, de a cél nem a bírság, hanem az együttműködés elérése. A pesti úti üzletben a vásárlók többsége már megszokta, ha boltba megy, akkor visz maszkot is magával.

Ha a kereskedelmi hatóság fedetlen arcú vevőt talál, első alkalommal figyelmeztet, másodjára pénzbüntetést szab ki, ami nem lehet kevesebb 100 ezer forintnál, míg a maximuma 1 millió forint. A harmadik lebukás már az üzlet bezáratásával is járhat. A MÁV-Start és a Volánbusz a központi rendelkezést tovább szigorította azzal, hogy ezentúl nemcsak a járműveken, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz a maszk, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik. Aki ennek nem tesz eleget, azt leszállítják, de pénzbírsággal is sújthatják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság