Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztújító küldöttgyűlés a HKIK-nál

Tisztújító küldöttgyűlés a HKIK-nál

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Egerben. Az eseményen megválasztották a 2020-2024-es kamarai ciklus elnökségét, ellenőrző és etikai bizottságát, valamint országos küldötteit. A gyűlést követően a résztvevők megemlékeztek az elmúlt két évtized mestereiről, akik fundamentumát képezik a szakképzés jövőjének.

A küldöttgyűlés egyhangú többséggel ismét Dr. Bánhidy Pétert választotta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének az elkövetkezendő 4 évre. Az elnök azt mondja, a világjárvány kívülről támadta a gazdaságot és a válsághelyzet kiterjedt a társadalom egészére, ezért fokozott együttműködésre van szükség a kamara, önkormányzatok és gazdasági szereplők között, hogy stabilizálni tudják a jelenlegi helyzetet.

– A legfontosabbnak az emberi tényezőt, a munkaerőt tartjuk. Tehát egyrészt a munkahelyek megőrzését, de a folyamatos termeléshez és előrelépéshez nagyon fontos, hogy a dolgozók egészségének a megőrzését mindenki biztosítani tudja. – mondta Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az eseményen jelen volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki szerint jól működik a jelenlegi gazdasági közeg, jól kezelik a helyzetet annak ellenére, hogy a járvány-intézkedései sok akadályt gördítettek eléjük. Úgy véli a második hullám megüti a gazdaságot, de nem úgy, mint az első, hiszen mindenki sokkal jobban fel tudott készülni.

– Heves megye az ország egyik kiemelten jól működő gazdasági területe, nem csak a turizmus miatt, hanem itt az iparnak is nagy jelentősége van, ráadásul a nagy értékű hozzáadott értéket képviselő iparnak is jelentősége van. Ez a térség azt látom, hogy nagyon jó irányba fejlődik és remélhetőleg a következő évek ezt még csak erősíteni fogják, minden ilyen megingás ellenére, mint amit most a napokban megélünk. – Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A megválasztott elnökségi tagok között pedig több gyöngyösi is van, köztük Nagy Zoltán is.

– Nagy megtiszteltetés, köszönöm a bizalmat. Eddig már bizonyítottunk a Vendéglátós Mesterek Klubjával és úgy gondoljuk, hogy van helye a kamarán belül ennek a klubnak. Most azt gondolom, hogy még jobban erősíthetjük ezt a klubéletet, illetve az egyéni vállalkozóknak is a segítését, azzal hogy bekerültem az elnökségbe. – mondta Nagy Zoltán, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja.

Az eseményen továbbá megemlékezést tartottak a mesterek falánál – ők azok, akik sikeres mestervizsgát tettek.
A mesterlevelet szerző szakemberek száma mára már meghaladja a 3500 főt, a mesterek falán pedig jelenleg 510 mester neve szerepel 25 szakmában. A Kamara bízik benne, hogy a jövőben tovább gyarapodhat ez a szám.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 3. rész
09:14
Molnár Dániel - Az otthon ott van
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:03
Reklám
10:05
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 4. rész
18:13
Molnár Dániel - Azért vannak a jó barátok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság