Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztújító küldöttgyűlés a HKIK-nál

Tisztújító küldöttgyűlés a HKIK-nál

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Egerben. Az eseményen megválasztották a 2020-2024-es kamarai ciklus elnökségét, ellenőrző és etikai bizottságát, valamint országos küldötteit. A gyűlést követően a résztvevők megemlékeztek az elmúlt két évtized mestereiről, akik fundamentumát képezik a szakképzés jövőjének.

A küldöttgyűlés egyhangú többséggel ismét Dr. Bánhidy Pétert választotta a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének az elkövetkezendő 4 évre. Az elnök azt mondja, a világjárvány kívülről támadta a gazdaságot és a válsághelyzet kiterjedt a társadalom egészére, ezért fokozott együttműködésre van szükség a kamara, önkormányzatok és gazdasági szereplők között, hogy stabilizálni tudják a jelenlegi helyzetet.

– A legfontosabbnak az emberi tényezőt, a munkaerőt tartjuk. Tehát egyrészt a munkahelyek megőrzését, de a folyamatos termeléshez és előrelépéshez nagyon fontos, hogy a dolgozók egészségének a megőrzését mindenki biztosítani tudja. – mondta Dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az eseményen jelen volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki szerint jól működik a jelenlegi gazdasági közeg, jól kezelik a helyzetet annak ellenére, hogy a járvány-intézkedései sok akadályt gördítettek eléjük. Úgy véli a második hullám megüti a gazdaságot, de nem úgy, mint az első, hiszen mindenki sokkal jobban fel tudott készülni.

– Heves megye az ország egyik kiemelten jól működő gazdasági területe, nem csak a turizmus miatt, hanem itt az iparnak is nagy jelentősége van, ráadásul a nagy értékű hozzáadott értéket képviselő iparnak is jelentősége van. Ez a térség azt látom, hogy nagyon jó irányba fejlődik és remélhetőleg a következő évek ezt még csak erősíteni fogják, minden ilyen megingás ellenére, mint amit most a napokban megélünk. – Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A megválasztott elnökségi tagok között pedig több gyöngyösi is van, köztük Nagy Zoltán is.

– Nagy megtiszteltetés, köszönöm a bizalmat. Eddig már bizonyítottunk a Vendéglátós Mesterek Klubjával és úgy gondoljuk, hogy van helye a kamarán belül ennek a klubnak. Most azt gondolom, hogy még jobban erősíthetjük ezt a klubéletet, illetve az egyéni vállalkozóknak is a segítését, azzal hogy bekerültem az elnökségbe. – mondta Nagy Zoltán, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja.

Az eseményen továbbá megemlékezést tartottak a mesterek falánál – ők azok, akik sikeres mestervizsgát tettek.
A mesterlevelet szerző szakemberek száma mára már meghaladja a 3500 főt, a mesterek falán pedig jelenleg 510 mester neve szerepel 25 szakmában. A Kamara bízik benne, hogy a jövőben tovább gyarapodhat ez a szám.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság