Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az önkormányzat segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban

Az önkormányzat segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban

Jövő hétfőtől ismét segít az önkormányzat az időseknek, krónikus betegeknek a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, ahogy tavasszal, most is rendelkezésre állnak ehhez a kollégák. Hiesz György polgármester azt mondta: a megyei fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik, több szigorítás a városban már a hónap eleje óta érvényben van, szerinte azonban a legveszélyeztetettebb korosztályt az eddigieknél is jobban kellene védeni.

Folyamatosan emelkedik a Heves megyei fertőzöttek száma, Gyöngyösön pedig jelenleg stagnál, ám hirtelen ugrott meg az elmúlt időben. Városunkban a tegnapi adatközlés után 23 fertőzöttet tartanak nyilván. Hiesz György polgármester azt mondta: muszáj betartani a szigorításokat, hiszen bár a városi intézkedések után a kormány is lépett, véleménye szerint a legveszélyeztetettebb korosztályt nem védik eléggé. Azért, hogy próbálják csökkenteni az idősek megfertőződés esélyét, az önkormányzat ismét segít a bevásárlásban.

– A kistérség munkatársai, azon intézmények kolléganői, akiknél csökkentett nyitvatartás van, ügyfélszolgálatot tartanak, vagy ahol egyáltalán nem fogadunk pácienseket, ők be fognak segíteni az élelmiszer és gyógyszer bevásárlásba, tehát 28-tól. – mondta Hiesz György polgármester.

Hiesz György hozzátette: minden munkatársuk igazolvánnyal rendelkezik, és arra kéri az időseket, kérjék az önkormányzat segítségét, vagy az ismerősökét, hiszen fennáll a veszélye, hogy ismét megjelennek a csalók.

A gyermekintézményekben a város már egy ideje kötelezően méri a testhőmérsékletet, és felkészülnek arra is, ha megjelenik a vírus egy óvodában, bölcsődében.

– Nagy valószínűséggel tudjuk izolálni csoportonként, tehát hogy ha valahol felüti a fertőzés a fejét – az országba vannak erre példák – óvoda, bölcsőde, nem beszélve iskolákról. Megyébe is szép számmal akad ilyen iskola, városba is volt, ahol tanár, vagy gyerek érintett volt, de mi megpróbáljuk ezekbe az intézményekbe csoportok szerint, ha szükség lesz rá, a bezárást vagy a karantént kérni. – Hiesz György polgármester; Gyöngyös.

Szigorítják a testületi ülés megtartását is, a lakosok nem lehetnek jelen, a meghívott vendégek is csak az őket érintő napirendek idejében. Gyakrabban tartanak szünetet, amikor szellőztetnek és fertőtlenítenek. Az a képviselő pedig, akinek pozitív lett a koronavírus tesztje, meggyógyult, így részt vehet a testületi ülésen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság