Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Testkamerákat vásárolhatnak

Testkamerákat vásárolhatnak

A bűncselekmények felderítése és a tettenérés utáni felelősségre vonás hatékonyabbá tétele érdekében Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő fél millió forintot biztosított a városi költségvetés 8-as körzetre eső 10 millió forintos keretéből arra, hogy a közterület felügyelet modern, eddig helyben nem használt testkamerákat és rádiókat vásároljon.

A közbiztonság javítása az egyik legfontosabb megoldandó feladat a városban, Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő szerint, ezért félmillió forintot biztosított a közterület felügyelet számára a 8-as körzetre eső városi költségvetésből. Ebből az összegből testkamerákat és rádiókat kívánnak vásárolni.

– Sajnos nagyon sok olyan állampolgári bejelentés érkezik, amely ügyek felderítéséhez szükséges lennének kamerafelvételek, de ez eddig nem állt rendelkezésre. A városban fix kamerák működnek, nagy hatékonysággal derítik fel a bűncselekményeket a kamerafelvételek alapján. Viszont például a rendbontás, garázdaság, a kutyaürülék nem összeszedése, a közterület felügyelőkkel szemben való agresszív fellépés, ezeknek a bizonyítása mind-mind nagyon nehéz és mindhez nagyon jó szolgálatot fog tenni ez a kamera. – mondta Dr. Szén Gabriella, önkormányzati képviselő.

Szolgálatban a közterület felügyelők. Hamarosan rajtuk is lehet testkamera, hiszen az eszközökre a napokban megkérték az ajánlatokat – tudtuk meg Ferenczy Dániel Városrendészeti igazgatótól, aki szerint: ezek az eszközök nagyban segíteni fogják a közterület felügyelők mindennapi munkáját.

– Mind a két eszköz hasznos és elengedhetetlen eleme lesz a feladatellátásnak. A testkamera szerintem a szabálysértésnek a bizonyításánál nagyon jól fog jönni, mert adott cselekmény konkrétan valós időben tudja rögzíteni és ebből a bizonyításnál jobban tudunk dolgozni. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A testkamerát csak szabálysértéseknél fogják használni – tette hozzá az igazgató.
Dr. Szén Gabriella szerint, a közterület-felügyelet minden régi- és új kollégája elszántan dolgozik, azt mondja, nyugodtan jelezzük, ha törvénysértő magatartást tapasztalunk és bízzunk a szakemberekben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság