Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maszkban lehet csak mozizni

Maszkban lehet csak mozizni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kötelező a maszk használat a mozikban is. A három hónapos zárva tartás után ismét feléledt a filmipar, érkeznek az újdonságok, ám a második hullám magas fertőzöttségi adataival ismét szabályokhoz kötik a kikapcsolódást. A büfé továbbra is nyitva van, az üzemeltető szerint biztonságos moziba járni, a megfelelő óvintézkedések betartásával.

Maszkban állnak sorba a moziba érkezők, az elfedett arcokat már mindenki megszokta, de eddig itt nem volt kötelező. Ettől a héttől azonban már szigorúbb szabályok vonatkoznak a szórakozásra. Mint korábban megtudtuk, kézfertőtlenítő eddig is volt, a jegyek kiadásánál pedig mindig próbáltak székeket kihagyni a nem egy háztartásból érkezők között és folyamatosan szellőztették a termeket.
A legújabb kormányrendelet nem tiltja meg a büfék nyitva tartását, tehát a rágcsálnivalókat továbbra is meg lehet vásárolni. A szabályokat azonban a vendégeknek is szigorúan be kell tartani.

– Maszk nélkül senkit nem áll módunkban kiszolgálni, tehát sem jegyet vásárolni, sem a büfében ételt-italt vásárolni, sem a terembe belépni nem lehet. Nyilván nagyon komoly szankciók vannak nem csak a vendégekre nézve, hanem az üzemeltetőkre nézve is, úgyhogy fontos, hogy ezeket a szabályokat közösen tartsuk be, hogy ha valaki mégis maszk nélkül tévedne be a moziba, akkor mi felkészültünk arra, hogy egyszer használatos maszkokat tudjunk számukra biztosítani. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezeket a jegypénztárnál adják át azoknak, akiknél nincs maszk. A mozi 3 hónapos bezárása alatt a piac is alkalmazkodott a lelassult élethez, így egyes forgalmazók online premiereket tartottak. Pifkó Tamás úgy látja, nem összehasonlítható az otthoni filmnézés a mozizás élményével.

– Én nagyon bízom benne, hogy a mozi megmarad annak ami, hiszen itt nem csak a vászon mérete, hanem egyáltalán a közös filmélmény, a közösségi élmény az, ami igazán hozzátesz a dologhoz, szerintem ez otthon nem pótolható. – mondta az ügyvezető.

Pifkó Tamás hozzátette: a szórakozási szokásainknak is igazodni kell a mostani helyzethez, így a mozizás élménye is változott valamennyire, ám azon dolgoznak, hogy ez a kikapcsolódás minél inkább közel legyen az eddig megszokottakhoz.


Tovább az archívumra