Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészséghősök díjra jelölték Dr. Watti Rézant

Egészséghősök díjra jelölték Dr. Watti Rézant

Dr. Watti Rézant is jelölték az idei Egészséghősök díjra. A gyöngyösi származású szakorvos-jelölt, a zalaegerszegi kórház szívsebészeti osztályán és a gyöngyösi Bugát Pál Kórház sürgősségi osztályán is dolgozik. Gyógyító munkája mellett karitatív tevékenységet is végez. Az egyik legnagyobb egészségügyi weboldal, a Hazipatika.com által létrehozott kezdeményezés során azokat jelölték a díjra, akik a legtöbbet tették a lakosság egészségének megóvásáért.

A figyelme, az embersége, és a hivatástudata rendíthetetlen! Többek között így jellemzi az egyik legnagyobb egészségügyi weboldal Dr. Watti Rézant, akit a portál idén jelölt az Egészséghősök díjra, szakmai kategóriában. A három éve indított versenyen olyan hétköznapi hősöket díjaznak, akik a legtöbbet teszik a lakosság egészségének megóvásáért. A jelölésről televíziónk életmód magazinjában mesélt, azt mondja: számára ez nagy megtiszteltetés, és tovább folytatja a prevenciós munkát.

– Őszintén szólva én nagyon örülök neki, hogy jelöltek erre. Ugyanakkor attól, hogy jelölnek díjra, vagy megkapom, vagy sem, én tovább csinálom azt a dolgot, amit kitűztem magam elé célnak. Évek óta tartok előadásokat – amikor az időm engedi – általános és középiskolásoknak a szexuális úton terjedő betegségekről, valamint a drog, dohányzás, alkoholfogyasztás káros hatásairól. – mondta Dr.Watti Rézan, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának szakorvos jelöltje.

Dr. Watti Rézan az életmentő műtétek mellett karitatív tevékenységet is végez. Többek között alapító tagja a Fiatalok az Egészséges Jövőért című, minden évben megrendezett országos vetélkedőnek is, melynek célja, hogy a fiatal generáció egészségben eltöltött ideje több legyen, mint a mai felnőtteké.

– Ezzel indirekt módon szeretnénk levenni a terhet az egészségügyi rendszerről, mivel ha a jelenlegi fiatalok jobban odafigyelnek az egészségükre, akkor a krónikus betegségek száma lecsökkenhet és ennek következtében az egészségügy terhelése ugyanakkor lecsökken. – mondta Dr.Watti Rézan.

Szavazni az elkövetkező hetekben is lehet az egészségügyi weboldalon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság