Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Üléseztek a képviselők

Üléseztek a képviselők

Elemzik a Volánbusz Zrt. által kidolgozott járatcsomagot – derült ki a gyöngyösi képviselő- testület mai ülésén. A grémium többek között elfogadta a város ifjúsági koncepciójának cselekvési programját, az önkormányzat gyermekvédelmi koncepcióját, és a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ 2019. évi szociális feladatairól szóló beszámolóját. Arról is döntöttek, hogy Gyöngyös önkormányzata 2021-ben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz.

Habár a napirendi pontok között nem szerepelt, de képviselői kérdésre válaszolva az ülésen elhangzott: alapos szakmai előkészítő munkára van szükség ahhoz, hogy Gyöngyösön elindulhasson egy új tömegközlekedés. Ennek érdekében hetek óta zajlik a közös munka a város önkormányzata és a Volánbusz Zrt. munkatársai között. A polgármesteri hivatal, valamint a képviselő-testület által javasolt elképzeléseket figyelembe véve a szolgáltató kidolgozott egy járatcsomagot, jelenleg ennek elemzése folyik – derült ki a gyöngyösi képviselő-testület szeptemberi ülésén.
A napirendi pontok között szerepelt a városban élők egészségügyi helyzetéről szóló beszámoló, amely a 2019-es adatok alapján készült. Ebből kiderült, a megye lakosságának átlag életkorát tekintve Gyöngyösön és a hozzá tartozó járásban a legjellemzőbb a lakosság elöregedése. Ennek kapcsán Hiesz György polgármester jelezte, ez a tény újabb feladatok elé állítja az önkormányzatot, például a szociális ellátás okán. A városvezető kiemelte, azt sem hagyhatják figyelmen kívül, hogy a lakosságszám csökkenését az elhalálozás mellett az elvándorlás is befolyásolja.
A grémium a szeptemberi ülésen elfogadta a város ifjúsági koncepciójának cselekvési programját, az önkormányzat gyermekvédelmi koncepcióját, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ 2019. évi szociális feladatiról szóló beszámolóját, valamint az önkormányzati közalapítványok tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentését.
Gyöngyös önkormányzata 2021-ben is csatlakozik az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, mellyel azok a város közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok juthatnak pénzügyi támogatáshoz, akik a 2020/2021. tanévben érettségiznek és felsőoktatási intézménybe készülnek, vagy már valamely felsőoktatási intézményben nappali tagozaton tanulnak. A pályázatokat november 5-ig lehet benyújtani az önkormányzathoz.


Az Aktuális napi hírei (2020-09-24 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság