Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 635 millió forintból újították fel a Mátravasút gördülőállományát

635 millió forintból újították fel a Mátravasút gördülőállományát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felújították az üzembiztonság növelése érdekében a Mátravasút gördülőállományát. A 635 millió Ft-ból megvalósuló korszerűsítés során megújult a Gyöngyi gőzös, 3 mozdony, 2 nosztalgia kocsi, valamint 8 zárt- és nyitott kocsi is.

A felújított nosztalgiakocsiban beszélgetnek a projektzáró résztvevői, hallgatják a Mátravasút történetét. A Mátravasútat érintő felújító projekt 2017-ben indult, akkor megújult a Gyöngyös-Szalajkaház közötti pályaszakasz, most pedig a felújított gördülőállomány ünnepélyes átadását tartották meg.

A projekt során a Gyöngyi gőzös, a 3 mozdony, és a teljes kocsiállomány megújult – tette hozzá Dobre Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója. Gyöngyös mindig kötődött ehhez a kisvasúthoz – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, és egyre inkább a Mátra jelentős vonzereje lett- tette hozzá.

Jelentős előrelépés történt az elmúlt évtizedben a turizmus terén, a megújult turistaházak, kilátók, túraútvonalak egyre népszerűek Hazánkban – mondta Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki a jövőbeni fejlesztési lehetőségekről is beszélt.

– Szeretném jelezni, hogy a Mátrában szintet fogunk lépni az elkövetkező időszakban, mert a kormány döntött arról, hogy a Mátra régió turisztikai fejlesztése átkerül az Aktív Magyarország kormánybiztossághoz, és egy nagyon komoly turisztikai fejlesztési tervet fog készíteni a Mátrára. – mondta Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos

Egy ilyen fejlesztés a gyerekek környezettudatosságát is segíti, és a gazdasági szerepe is jelentős – hangsúlyozta az eseményen az agrárminiszter.

A résztvevők az átadót követően, a kisvonatozás élményét sem hagyták ki, Mátrafüredig utaztak a felújított vonaton.


Tovább az archívumra