Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik a Szövetkezet utcai lépcsőfelújítás

Folytatódik a Szövetkezet utcai lépcsőfelújítás

Hamarosan befejeződik a Szövetkezet utcában a társasházak előtti lépcsőfelújítás. A fejlesztés már több éve elkezdődött, a koronavírus miatt azonban leállt a fejlesztés. Azóta újraindult és már négy lépcső meg is újult. A tervek szerint a munka a jövő évben befejeződik, amikor a mozgáskorlátozott feljárók is elkészülnek.

Éppen verik fel a régi betont ennél a Szövetkezet utcai társasháznál. Az utcában már évek óta tart a lépcsők felújítása, mely projekt idén is folytatódik. Dr. Szén Gabriella a körzet képviselője azt mondja: folyamatosak voltak panaszok a feljárókkal kapcsolatban.

– Itt a Szövetkezet utcán ezeket a járdákat már több éve javítjuk, még pedig azért, mert több olyan baleset történt, ami sajnos súlyos személyi sérüléssel járt, úgyhogy pont időszerű volt ezek felújítása. Itt mellettünk láthatjuk, hogy a másik három járda szakasz, illetve három feljáró már elkészült, a mögöttem lévő egy is elkészült és most az utolsó ilyen felújításnál vagyunk. Az alsó járdát pár évvel ezelőtt teljes mértékben újjáépítettük és feladatként már csak az utolsó két le- és felvezető feljáró marad. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

Az itt lakók örülnek a felújításnak, Bencéné Szabó Ágnes azt mondja: a családjában is többen megsérültek már a rossz lépcsők miatt.

– 57 éve lakunk itt, mi vagyunk az első lakók ebben a házban és azért már nagyon ráfért. Nagyon örülünk. Páromnak most ment ki a lába, majdnem eltört, nekem két évvel ezelőtt úgy, hogy aktuális a felújítás. – mondta Bencéné Szabó Ágnes.

A beruházás körülbelül 1 millió forintból készül el – tudtuk meg a képviselőtől. Hozzátette: a háztömb két szélső lépcsőjét jövőre újítják fel, azonban ezeknél mozgáskorlátozott-feljárókat is kiépítenek.
Dr. Szén Gabriella elárulta: a 80-asban ebben az évben még közterületi kukákat cserélnek ki és padokat újítanak fel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság