Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújításokról is döntött a képviselő-testület

Felújításokról is döntött a képviselő-testület

Kiválasztották Gyöngyös logóját a legutóbbi képviselő-testületi ülésen és döntés született arról is, hogy a város csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez. Emellett többek között intézményfelújításokról és útépítésről is határozott a grémium.

Gyöngyös képviselő-testülete elfogadta annak a szakmai bizottságnak a döntését, amely 37 pályázó 65 érvényes logóterve közül kiválasztotta Gyöngyös logóját, amely segíti majd a település népszerűsítésében, és könnyebbé teszi a város beazonosítását, de semmiképpen sem váltja fel, és nem is helyettesítheti Gyöngyös címerét.

A grémium egyetértett azzal, hogy a Dobó Úti Tagóvoda és Bölcsőde tetőszigetelés felújításának folytatására az önkormányzat szerződést kössön a Városgondozási Zrt.-vel. A költségvetési előirányzaton rendelkezésre álló forrásból csaknem 20 millió forintot biztosít a korszerűsítésre a város.
A Felsővárosi Általános Iskola tornacsarnokának tetőszigetelésére a városi költségvetés céltartalékából 8 millió forintot szabadított fel a grémium.
A testület jóváhagyta az Akaszka utcában lévő rossz minőségű út javítását, melyre mintegy hárommillió forintot nyújt az önkormányzat.

Döntés született arról is, hogy Gyöngyös önkormányzata október 1-jétől csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez, melynek célja a magyar önkormányzati érdekek képviselete, megjelenítése és védelme, a helyi közösségek önkormányzáshoz való jogának fejlesztése. A grémium vállalta a tagokat terhelő tagdíj megfizetését, amely jelenleg lakosonként évi 10 forintot jelent. Ennek időarányos költsége Gyöngyös esetében 71 468 forint.

A grémium a szeptemberi ülésen elfogadta a város ifjúsági koncepciójának cselekvési programját, az önkormányzat gyermekvédelmi koncepcióját, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ 2019. évi szociális feladatairól szóló beszámolóját, valamint az önkormányzati közalapítványok tavalyi gazdálkodásáról szóló jelentését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság