Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újraindul a segítő szolgáltatás

Újraindul a segítő szolgáltatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától ismét kérhetnek segítséget a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásában és lelki segítségnyújtásban, immár nem csak idősek és krónikus betegek, hanem a járványügyi megfigyelés alatt állók is. A segítő szolgálatot szociális munkások, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ közel 20 szakembere végzi.

Újraindul a segítő szolgáltatás Gyöngyösön. A saját otthonában élő valamennyi idős és beteg ember számára ismét segítséget nyújt életvitelük megsegítésében az önkormányzat. A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ koordinálásával mindent megtesznek annak érdekében, hogy az otthon tartózkodó idősek, betegek és fogyatékkal élők ne maradjanak segítség nélkül a járványhelyzetben, sőt ez a kör most bővül – tájékoztatott a központ igazgatója.

– Nem csak a krónikus betegek, hanem kontaktszemélyek is igényelhetik. Ha valaki járványügyi megfigyelés alatt áll, otthon kell maradnia, a bevásárlását nem tudja elvégezni, és nincs aki segítsen neki, igénybe lehet venni a segítségnyújtást a családsegítő és gyerekjóléti szolgálat által. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Itt, a Lokodi úti telephelyen, a Családsegítő irodában történik a koordináció, innen irányítják a közel 20 szociális szakembert, akik napi szinten végzik ezt a feladatot. A 37/507- 016- os telefonszámon lehet segítséget kérni.

Munkanapokon 8 és 16 óra között lehet leadni az igényeket. Már van tapasztalatuk a márciusi időszakból a szociális munkásoknak, a mindennapi tevékenységük részévé vált a védőfelszerelések használata, ez is biztonságot jelent – mondja az igazgató, aki felhívja a figyelmet, hogy a kollégák a központ által kiállított igazolvánnyal rendelkeznek, ismeretlen, azonosító irattal nem rendelkező személyek ajánlkozását fenntartással fogadják, óvakodjanak a csalóktól!


Tovább az archívumra