Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fájdalmas Szűzanya Ünnepe

Fájdalmas Szűzanya Ünnepe

Kevesebb programmal, de végül megtartották a Fájdalmas Szűzanya Ünnepét Gyöngyösön. A térség legnagyobb vallási rendezvénye 4 napon át tartott. A vírushelyzet miatt a búcsú jellegű programok és a Máriás fiatalok találkozója az idén elmaradt.

Előkészítő lelkigyakorlattal kezdődött még csütörtökön, és négy napon át tartott a Fájdalmas Szűzanya Ünnepe Gyöngyösön, a Ferences templomban. Minden évben nagy az érdeklődés a vallási esemény iránt, idén viszont a vírushelyzet miatt elmaradtak a körmenetek, valamint a Máriások találkozóját is kihagyták idén a szervezők.
– Itt most fiatalok tömege jönne, akik Máriás szobrokat hoztak volna, és együtt énekelnénk, együtt élnénk meg isten szeretetének a csodáját. De jelen pillanatban ezt a vírushelyzet miatt nem engedhettük meg. – mondta Szabó József, a Gyöngyösi Ferences Rend plébánosa.

A vasárnapi szabadtéri szentmisét Berhidai Piusz provinciális mutatta be a híveknek. Az eseményre a vírushelyzet ellenére is sokan eljöttek. Azoknak, akik otthonmaradtak, a Gyöngyösi Televízió élőben közvetítette a szentmisét a rendtartomány online csatornáján. A Ferences rendi elöljáró a Fájdalmas Szűzanya legfontosabb üzenetére hívta fel a figyelmet.

– Abban erősít meg minket, hogy ha a szenvedés ott is van a maga értelmetlenségével, vagy abszurditásával az életünkben, még a legnyomorultabb helyzetünk is válhat értelmessé, hogyha a jóisten mellett vagyunk. – mondta Berhidai Piusz Ferences Rendi elöljáró.

Berhidai Piusz hozzátette: – A világjárvány miatt kialakult bizonytalanságot úgy fordíthatjuk a javunkra, ha észrevesszük azokat a dolgokat az életünkben, amik stabilak és igazán értékesek, mint például az emberi kapcsolataink, vagy az ima.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság