Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségügyi átvezénylések megyénkben is

Egészségügyi átvezénylések megyénkben is

Lapértesülések szerint a Heves megyei intézményekből is megkezdődtek az átvezénylések az egészségügyben. Úgy tudni, mától több szakdolgozó segíti Balassagyarmaton a gyógyító munkát, várhatóan az egri, a gyöngyösi, a hatvani kórházból, valamint Mátraházáról is vezényelnek át ápolókat és orvosokat.

Az egyik – egészségügyi dolgozóknak szóló közösségi oldalon már a hétvégén sorra érkeztek hozzászólások. Többen arról írtak, nekik, vagy kollégájuknak hamarosan menniük kell valamelyik másik intézménybe. Ezzel egyidőben online támogató csoport is alakult az érintetteknek.
A konkrét balassagyarmati átvezényléssel kapcsolatban közben a város polgármestere cáfol: azt mondja, még nem átvezénylésről volt szó, csupán egy megbeszélésre várták a szakdolgozókat – egy esetleges átvezénylés kapcsán. Úgy tudni, ez a kórház van kijelölve, ha megtelnének a fővárosi intézmények.
Az egészségügyi szakdolgozói kamara elnökségi ülést tartott, ahol megfogalmazták a törvényhozók felé az átvezénylésekkel kapcsolatos elvárásaikat.
Közben Orbán Viktor az átvezénylésekkel kapcsolatban a közrádióban azt mondta, addig lesz rá szükség, amíg nem lesz vakcina. Azt elismerte, hogy emiatt van zúgolódás, de ahogy fogalmazott – ez elkerülhetetlen.
Kerestük a gyöngyösi kórházat, hogy az átvezénylés hány dolgozót érinthet és mikortól érvényes, ők az operatív törzshöz irányítottak kérdéseinkkel.
Egyelőre annyit tudni, hogy 29 kórházat jelöltek ki Covid ellátásra, amelyeket egymás után vonnak be, ebből Budapesten 10 intézmény van. A kórházak 80 százalékos telítettségnél jeleznek és ekkor egy új intézményt jelölnek ki a koronavírusos betegek ellátására. Ennek értelmében elkezdődtek az átvezénylések is.
A napokban jelentős orvos-béremelést is bejelentettek. A kormányzat elfogadta ugyanis az orvosi kamara javaslatát. Orbán Viktor ennek kapcsán úgy fogalmazott, ez történelmi adósság, eddig csak toldozgatás, foltozgatás történt az egészségügyben. Közben más szakmai érdekképviseletek azt szorgalmazzák, hogy ne csak az orvosok, de más szakdolgozók bére is emelkedjen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság