Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közösségi felújítási és takarítási munkák Mátrafüreden

Közösségi felújítási és takarítási munkák Mátrafüreden

A Tegyük Szebbé Mátrafüredet program keretében felújítási és takarítási munkákat végzett a lakosság a Mátrafüredi Részönkormányzat szervezésében a hétvégén. Az akciócsapat több helyszínen egyszerre dolgozott, a munkák eredményeként pedig nem csak Mátrafüred szépülhetett, hanem a közösségi élet is épülhetett a településrészen.

Új szemetesek kihelyezése, patakmeder-takarítás, festés és villanyszerelés. Ezek voltak a legfontosabb feladatok azon a lakossági akción, amit a Mátrafüredi Részönkormányzat szervezett. Volt, aki családdal érkezett, volt, aki egyedül és olyan is, aki a sérülései ellenére is eljött, hogy munkájával hozzájárulhasson Mátrafüred szépítéséhez.

Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat elnöke vezetésében a munkacsoport több részre oszlott, így egyszerre tudtak dolgozni a Malom-patak medrének takarításán és rendbetételén, mások a temető kerítését festették, megint mások szemeteseket helyeztek el a településen, egy másik csoport pedig közben villanyszerelési munkákat végzett a mátrafüredi kápolnán. Faragó Tamás elmondta, a szerelési munkálatokon kívül más célja is volt az akciónak.

– Nagyon fontos számunkra, hogy valamilyen közösséget építsünk Mátrafüreden. És az is fontos, hogy ne csak a közösségi oldalakon lévő folyamatos hibakeresés legyen, hanem legyen olyan ember is, aki tettre kész és megfogja a gereblyét, megfogja a lapátot és akkor csinálja. – mondta Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat elnöke.

A közösségépítés fontosságát a munkálatokban résztvevő Rostás Gabriella, a mátrafüredi Benei Krónika felelős szerkesztője is kiemelte.

– A járványtól függetlenül az emberek borzasztóan elidegenedtek egymástól. Úgy gondolom, hogy egy ilyen közösségi munka összefogja az embereket. Beszélgetünk, egy célt akarunk, szépítjük Füredet. És a lényeg az, hogy kommunikáljunk egymással. Ez a legfontosabb! – tette hozzá Rostás Gabriella, a Benei Krónika felelős kiadó-szerkesztője.

A Tegyük Szebbé Mátrafüredet akciót ősszel szokta megszervezni a település részönkormányzata, így aki idén lemaradt, de jövőre szívesen tenne valamit Mátrafüredért, az a Mátrafüredi teleházban, a település közösségi oldalán, vagy bármelyik képviselőnél leadhatja a jelentkezését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság